Jessicas grotta

Självkänsla nu! (Mia Törnblom)

Uppläsare: Mia Törnblom
 
"Hur kommer det sig att människor som utåt sett har allt - skönhet, status, förmögenhet, talang, kunskap, framåtanda, självförtroende - ändå kan känna sig misslyckade och otillräckliga? Svaret är med största sannolikhet: låg självkänsla.

Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når - vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta vad vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik - och i slutändan förlorar vi vår livslust.

För att komma till rätta med problemet är det väsentligt att känna till skillnaden mellan "självförtroende" och "självkänsla":

- självförtroende: en stark tilltro till den egna personlighetens förmåga att prestera.

- självkänsla: medvetenhet om den egna personlighetens värde, det vill säga mitt eget värde i mina egna ögon.

I boken presenteras ett fungerande träningsprogram för självkänslan. Med exempel som är lätta att känna igen sig i hjälper författaren oss att riva de hinder som står i vägen för hög självkänsla och ett rikare liv."
 
 
 
 
Självkänsla nu! var en mycket intressant bok att lyssna på och jag lärde mig en hel del. Jag kände igen mig i mycket av det som Mia Törnblom pratade om och all denna igenkänning fick mig att inse att jag verkligen behöver ta itu med min dåliga (för att inte säga knappt existerande) självkänsla.
 
I och för sig har jag i skrivande stund inte testat de övningar som föreslås i boken, men de låter som bra verktyg. Jag tänker ge dem en chans.
 
Det enda negativa med ljudboken var själva uppläsningen. Mia Törnbloms uppläsning var så pass hackig att jag mest satt och irriterade mig på det. För mig hade boken antagligen fungerat bäst som fysisk bok.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Storytel.


Dagens citat:

"Livet är en blomma och kärleken dess nektar."
(Victor Hugo)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Mia Törnblom, Självkänsla nu!, Storytel;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: