Det är med dessa som jag startar min dag - del 1

Okej, tekniskt sett startar jag dagen med fåntratten och ninjan - så fort jag vaknar anstränger de sig för att vara i vägen för mig. Fast för en tid sedan nämnde jag det här med en "starta-dagen"-spellista. Det är först nyligen som jag har börjat använda den. Så från det att jag lämnar lägenheten till dess jag kommer till jobbet, är det min spellista (som jag faktiskt döpt till "Starta dagen") som gäller. Just nu har jag 28 låtar på den där listan. Därför kommer jag inte presentera alla i ett svep, men idag blir det i alla fall ett urval. :-)
 
Det är en så himla mysig låt och som får mig att tänka på sommar, i och med att vi hörde den ganska mycket på bilsemestern förra sommaren.
 
Joe Espositos "You're the best".
Det är väl aldrig fel att inleda dagen med att få höra att man är bäst och kan klara allt? Inom mig ser jag bilder från en av de bättre filmer som skapats - The karate kid. Då menar jag den äkta och inte den där konstiga där Will Smiths son är med ...
 
 
Behöver jag säga något mer än Josh Grobans röst? Hans texter är ofta väldigt kloka och så även denna. Att lyssna på Brave fyller mig med styrka och kraft. En bra start på dagen med andra ord.
 
Jag gillar verkligen de insiktsfulla påståendena som den här låttexten utgör;
 
I believe the sun should never set upon an argument.
 
I believe that junk food tastes so good because it's bad for you.
 
I believe you don't know what you've got until you say goodbye.
 
I believe you can't control or choose your sexuality.
 
Det är nästan lite farligt att börja lyssna på Savage Gardens låtar - det går knappt att sluta när man väl börjat.
 
Raymond & Marias "Ingen vill veta var du köpt din tröja".
Jag håller med om att texten inte är särskilt peppande, men när jag hörde låten första gången mådde jag inte alls bra på grund av den mobbing som jag utsattes för. Fast trots det, gjorde låten mig glad eftersom det kändes som att någon för första gången vågade säga som det var. Just den dagen som jag hörde låten första gången, skulle jag konfirmera mig. Jag höll på att förbereda mig när ZTV visade musikvideon och sedan gick jag och glatt nynnade på låten hela vägen till kyrkan.
 


Dagens citat:

"För att känna dig själv, var dig själv."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det krävs inte mycket för att glädja de små

Min arbetsbörda på jobbet varierar ganska mycket från dag till dag. Vissa dagar har jag så mycket att göra att högarna på skrivbordet bara växer och växer. Andra dagar hinner jag "städa" ute i receptionen där jag sitter. En sådan hyfsat lugn dag rensade jag bland annat en av skrivbordslådorna som innehåller lite allt möjligt; häftklamrar, stämplar, frimärken m.m. Efteråt såg lådan mycket prydligare ut!
 
Den enda stämpel som jag vanligtvis använder är en ankomststämpel för att skriva in vilket datum vi får handlingarna. Fast nu hittade jag en till stämpel som jag blev ganska förtjust i;
 
 
 
Jag har visserligen sett att den stämpeln finns, men av någon anledning har jag inte använt den. Det är dumt, för den är ju hur finurlig som helst! Eller, kanske inte hur finurlig som helst, men du fattar nog grejen. ;-) Hur som helst, efter att jag fick upp ögonen för denna stämpel, har jag försökt använda den närhelst jag kan.
 
 
 
Jag vet. Jag är lättroad.


Dagens citat:

"Om en människa upptäcker sitt misstag och inte rättar till det, begår hon ytterligare ett misstag."
(Konfucius)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Fjärilen i min hjärna (Anders Paulrud)

"Han tar till pennan för att värja sig när döden fingrar på honom. I sin anteckningsbok med de svarta mollskinnspärmarna skriver han om de fem tumörerna på lungorna och om den pipande andningen, om en egendomlig tveksamhet när han ska svälja och om ljusspringan från badrummet som hjälper mot nattskräcken. På små lappar skriver han meddelanden till den kvinna som lovat att vara med honom till slutet och gömmer dem för att hon en dag ska kunna hitta dem. Han sörjer sig själv och sitt liv, och han prövar att vänja sig vid tanken att allt en gång ska fortsätta utan honom, lågmält men med stort mod försöker han förstå det obegripliga som väntar."
 
 
 
På framsidan av Fjärilen i min hjärna står det att detta är en roman, men jag skulle nog hellre vilja kalla det för en redogörelse över Anders Paulruds sista tid i livet. Detta är hans tankar och anteckningar från sjukdomstiden med de fem tumörerna på lungorna.
 
Det är alltid lika svårt att säga att en sådan här bok är bra eller dålig - detta är trots allt författarens egen bild av verkligheten. Även om jag berördes av dessa anteckningar och tankar, var detta ingen bok för mig. Men den är fint skriven. Väldigt poetisk. Om man tycker om det, borde Fjärilen i min hjärna vara något att läsa.
 
Det här exemplaret bytte jag till mig på Stora bokbytardagen 2014.


Dagens citat:

"Du kan inte korsa havet genom att endast stirra på vattnet."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie