Daisypath Anniversary tickers

Det är med dessa som jag startar min dag - del 1

Okej, tekniskt sett startar jag dagen med fåntratten och ninjan - så fort jag vaknar anstränger de sig för att vara i vägen för mig. Fast för en tid sedan nämnde jag det här med en "starta-dagen"-spellista. Det är först nyligen som jag har börjat använda den. Så från det att jag lämnar lägenheten till dess jag kommer till jobbet, är det min spellista (som jag faktiskt döpt till "Starta dagen") som gäller. Just nu har jag 28 låtar på den där listan. Därför kommer jag inte presentera alla i ett svep, men idag blir det i alla fall ett urval. :-)
 
Pharrell Williams "Happy".
Det är en så himla mysig låt och som får mig att tänka på sommar, i och med att vi hörde den ganska mycket på bilsemestern förra sommaren.
 
Joe Espositos "You're the best".
Det är väl aldrig fel att inleda dagen med att få höra att man är bäst och kan klara allt? Inom mig ser jag bilder från en av de bättre filmer som skapats - The karate kid. Då menar jag den äkta och inte den där konstiga där Will Smiths son är med ...
 
 
Josh Grobans "Brave".
Behöver jag säga något mer än Josh Grobans röst? Hans texter är ofta väldigt kloka och så även denna. Att lyssna på Brave fyller mig med styrka och kraft. En bra start på dagen med andra ord.
 
Savage Gardens "Affirmation".
Jag gillar verkligen de insiktsfulla påståendena som den här låttexten utgör;
 
I believe the sun should never set upon an argument.
 
I believe that junk food tastes so good because it's bad for you.
 
I believe you don't know what you've got until you say goodbye.
 
I believe you can't control or choose your sexuality.
 
Det är nästan lite farligt att börja lyssna på Savage Gardens låtar - det går knappt att sluta när man väl börjat.
 
Raymond & Marias "Ingen vill veta var du köpt din tröja".
Jag håller med om att texten inte är särskilt peppande, men när jag hörde låten första gången mådde jag inte alls bra på grund av den mobbing som jag utsattes för. Fast trots det, gjorde låten mig glad eftersom det kändes som att någon för första gången vågade säga som det var. Just den dagen som jag hörde låten första gången, skulle jag konfirmera mig. Jag höll på att förbereda mig när ZTV visade musikvideon och sedan gick jag och glatt nynnade på låten hela vägen till kyrkan.
 


Dagens citat:

"För att känna dig själv, var dig själv."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det krävs inte mycket för att glädja de små

Min arbetsbörda på jobbet varierar ganska mycket från dag till dag. Vissa dagar har jag så mycket att göra att högarna på skrivbordet bara växer och växer. Andra dagar hinner jag "städa" ute i receptionen där jag sitter. En sådan hyfsat lugn dag rensade jag bland annat en av skrivbordslådorna som innehåller lite allt möjligt; häftklamrar, stämplar, frimärken m.m. Efteråt såg lådan mycket prydligare ut!
 
Den enda stämpel som jag vanligtvis använder är en ankomststämpel för att skriva in vilket datum vi får handlingarna. Fast nu hittade jag en till stämpel som jag blev ganska förtjust i;
 
 
 
Jag har visserligen sett att den stämpeln finns, men av någon anledning har jag inte använt den. Det är dumt, för den är ju hur finurlig som helst! Eller, kanske inte hur finurlig som helst, men du fattar nog grejen. ;-) Hur som helst, efter att jag fick upp ögonen för denna stämpel, har jag försökt använda den närhelst jag kan.
 
 
 
Jag vet. Jag är lättroad.


Dagens citat:

"Om en människa upptäcker sitt misstag och inte rättar till det, begår hon ytterligare ett misstag."
(Konfucius)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Fjärilen i min hjärna (Anders Paulrud)

"Han tar till pennan för att värja sig när döden fingrar på honom. I sin anteckningsbok med de svarta mollskinnspärmarna skriver han om de fem tumörerna på lungorna och om den pipande andningen, om en egendomlig tveksamhet när han ska svälja och om ljusspringan från badrummet som hjälper mot nattskräcken. På små lappar skriver han meddelanden till den kvinna som lovat att vara med honom till slutet och gömmer dem för att hon en dag ska kunna hitta dem. Han sörjer sig själv och sitt liv, och han prövar att vänja sig vid tanken att allt en gång ska fortsätta utan honom, lågmält men med stort mod försöker han förstå det obegripliga som väntar."
 
 
 
På framsidan av Fjärilen i min hjärna står det att detta är en roman, men jag skulle nog hellre vilja kalla det för en redogörelse över Anders Paulruds sista tid i livet. Detta är hans tankar och anteckningar från sjukdomstiden med de fem tumörerna på lungorna.
 
Det är alltid lika svårt att säga att en sådan här bok är bra eller dålig - detta är trots allt författarens egen bild av verkligheten. Även om jag berördes av dessa anteckningar och tankar, var detta ingen bok för mig. Men den är fint skriven. Väldigt poetisk. Om man tycker om det, borde Fjärilen i min hjärna vara något att läsa.
 
Det här exemplaret bytte jag till mig på Stora bokbytardagen 2014.


Dagens citat:

"Du kan inte korsa havet genom att endast stirra på vattnet."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Den årliga mörka timmen

Ikväll är det åter dags för Earth hour. Mellan 20.30 och 21.30 uppmanas man att släcka alla lampor. Självklart deltar jag och älsklingen som vanligt och precis som tidigare år, låter vi bli all elektronik. :-) Jag inser nu att det kommer bli katternas första Earth hour, så vi får se hur det går nu när vi inte kan ha levande ljus. Tur att jag köpte hem elektriska värmeljus!
 
Vanligtvis brukar vi vara ensamma den här mörka timmen, men i år får vi finbesök från Stockholm; Cherry är nere och hälsar på. :-) Får se vad vi hittar på. Kanske anordnar kommunen något kul?
 
2012 bodde jag och älsklingen i Köping och då anordnade kommunen det här:
 
 
 
 
Jag har fått höra många negativa kommentarer om Earth hour och att folk tänder extra många lampor under den timmen, bara därför att. Själv förstår jag inte hur man tänker då? Varför ska det vara dumt eller omöjligt att åtminstone släcka alla lampor? Jag menar, man kan klara sig utan ljus en timme. Om man tittar på TV är det inte alltid som man behöver ha lamporna tända. Jag tycker att det är mysigt att ha lamporna släckta när vi ser på TV, men eftersom vi oftast låter den lilla arga vara ute och skutta runt i vardagsrummet när vi tittar på den, behöver vi ha lamporna tända.
 
Om man har möjlighet till det, tycker jag att det är en självklarhet att släcka lamporna den här timmen. I mina ögon förlorar man inget på det. Däremot kan vi vinna mycket på det.


Dagens citat:

"Tänk om tankar bara tänks."
(Birgitte Söndergaard)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dessa små marodörer

Eftersom fåntratten verkar ha lite problem med magen för tillfället, köpte vi hem en sådan där ask där man odlar kattgräs.
 
Gräset växte snabbt och så snart det var lagom högt, satte vi ned asken så att lejonen kunde äta. Det dröjde inte länge förrän det såg ut så här:
 
 
Medan fåntratten faktiskt åt gräset, tyckte ninjan att det var roligare att rycka upp grässtråna med rötterna och slänga dem på golvet ... Mysigt. Eftersom ninjan som sagt har dåligt inflytande på fåntratten, började fåntratten sedan skopa ut sand på golvet med tassen. Fast just det var inte bara djävulsskap från hans sida. Det verkade som om han var ute efter grässtråna som hamnat i botten efter ninjans förstörelse.
 
Jag antar att vi får skylla oss själva. Att låta busungarna äta gräset fritt är som att be om problem. Åtminstone när det gäller dessa två.


Dagens citat:

"Den lustiga paradoxen är att när jag accepterar mig själv precis som jag är, då kan jag förändras."
(Carl Rogers)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

"Det blev inget svar där."

Jag har stor respekt för växeltelefonister och inser att de inte har ett lätt jobb. Dagligen måste de möta personer som vill bli kopplade hit och dit och jag gissar att dessa personer inte alltid gör det helt lätt för växeltelefonisterna. Därför försöker jag alltid underlätta så mycket jag kan för dem.
 
 
Fast ibland händer det att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Ett exempel är när jag i jobbet söker en tjänsteman (spelar ingen roll av vilket slag). När denne inte svarar kan man ibland bli kopplad till växeln och många gånger får jag svaret;
 
"Det blev inget svar där."
("där" ersätts ibland med personens namn eller "på den anknytningen".)
 
Inget illa menat, men tror inte telefonisten att jag har fattat det? Det skulle vara väldigt konstigt att hamna hos växeln om den jag söker faktiskt svarar. Bara en tanke.


Dagens citat:

"Varje individ är den viktigaste."
(Lorey Jangchup Gyaltsen)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tillbaka till skolbänken

Jaha, då ska jag börja plugga igen då ... Fast som tur är, är det bara en kort kvällskurs (totalt sex tillfällen). En bokföringskurs närmare bestämt.
 
Min chef vill att jag ska ta över bokföringen efter den revisor som vi har nu i och med att hon ska sluta. För att jag ska kunna ta över bokföringen, behöver jag därför lära mig bokföring. Jippi, jag som... älskar ekonomi och allt vad det innebär. Dock har jag lite tur som läste lite företagsekonomi på paralegalutbildningen. Det negativa är att läraren vi hade där inte var kompetent för fem öre. Han föredrog att prata om att han varit rektor och sedan VD för ett företag som tillverkade skivor. När vi inte förstod saker och ting och frågade honom, blev han sur på oss.
 
 
Läraren som jag har på den här kursen verkar definitivt mer kompetent (och väldigt trevlig!). Det här kan kanske bli bra. Jag verkar ha ett litet försprång jämfört med de andra sju. Till skillnad från dem, har jag arbetat i Vismas bokföringsprogram - jag har ju sedan förra hösten skött bokföringen för chefens lilla fastighetsbolag. Givetvis sköter jag den bokföringen under den nuvarande revisorns insyn, men ändå. Jag har kommit en bit på vägen.
 
Jag ska kanske satsa på en karriär som revisor? Haha! Visst är jag rolig ibland? ;-D


Dagens citat:

"Om livet inte möter dina förväntningar, släpp förväntningarna så att du kan möta livet och acceptera och uppskatta det så som det är."
(Steve Taylor)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bollen är nu i rullning

I veckan fick jag mail från Ariton Förlag angående novellantologin Över en höstfika där en av mina noveller ska vara med.

Under veckan som kommer ska de skicka ut avtalen till oss som ska vara med, så det kommer bli avtalsläsning för min del. Det är både spännande och även lite skrämmande. Jag hoppas att jag inte kommer ha något emot det som står i avtalet, för det skulle kännas tråkigt att behöva säga nej! Det här är trots allt en chans att nå ut med mina texter (åtminstone just den novellen), fast samtidigt tänker jag inte gå med på något som jag inte känner för eller tror på. Jag håller därför tummarna på att det inte kommer finnas något i avtalet att anmärka på. :-)
 

Nästa steg är att samtliga deltagande noveller nu ska skickas till korrekturläsare. Senast den 12 april kommer jag ha fått tillbaka min novell och sedan har jag ett par veckor på mig att uppdatera den. Just nu snurrar massor av tankar i mitt huvud. Tänk ifall jag inte håller med korrekturläsaren? Vad gör jag då? Jag är trots allt väldigt nöjd med min novell (vilket är ovanligt), fast en del av mig vet att man inte alltid kan få sin vilja igenom i den här branschen. Om jag verkligen måste, kommer jag såklart att ändra i novellen - även om det tar emot. Jag hoppas hur som helst på att jag slipper det. Åh, snacka om att vara nervös! Det var länge sedan jag fick en novell bedömd (om man bortser från mina bidrag i Kapitel1:s månadstävling under förra sommaren/hösten). Kommer jag hålla måttet? Är jag tillräckligt bra?

Som om den stressen inte vore nog, ska man skriva en författarpresentation och även skicka med en högupplöst porträttbild på sig själv! Vad ska jag skriva? Vad är viktigt att veta? Jag frågade förlaget om det var möjligt att få se exempel på dessa presentationer och som tur är skickade de en länk till mig med exempel. Jag har ännu inte hunnit kika på dem eftersom jag har haft så mycket annat att göra. Jag har till den 19 april på mig att skriva min presentation. Är pulsen hög just nu? Det kan du skriva upp!
 

Till sist är det den här fikareleasen som man ska anordna i sin hemstad. Fast den ska vara först i slutet av augusti/början på september, så där har jag rätt bra med tid till att tänka. Ett problem är bara att jag faktiskt inte vet var jag kommer befinna mig i höst. Älsklingen tar sin examen nu till sommaren och håller på att söka jobb för fullt, fast troligtvis blir jag kvar här ett litet tag till.

Det är mycket som händer nu under kort tid. Jag har ännu inte hunnit landa och smälta det. Egentligen är det kanske ingen stor sak att få vara med i en novellantologi, fast för mig är det rätt stort. Jag är bara rädd för att inte hålla måttet. Vad kommer folk tycka om min novell? Är jag något att ha?
 
Om du är intresserad av att köpa antologin, kan du kika här.


Dagens citat:

"När du går, gå. När du äter, ät."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Så ska en trappa användas!

Ända sedan våra två små lejon kom hem till oss i slutet av september förra året, har de varit förtjusta i vår trappa upp till övervåningen. Oftast har de kapplöpning mellan våningarna eller så ligger de på ett trappsteg och spanar antingen på oss eller på den lilla arga. Mest är det kaninspaning som gäller.
 
 
Dock har fåntratten hittat fler användningsområden för denna trappa. Om man ligger på något trappsteg ovanför matte (det är jag det ...) när hon tömmer den lilla argas låda, kan man slå till matte i bakhuvudet när hon tillfälligt sträcker på sig. Fast roligast är att släppa saker nedför trappan så de studsar på varje trappsteg. Bollar studsar allra bäst. Leksaksmöss och annat som man hittar (exempelvis plastbitar eller löv från vårt numera halvdöda olivträd) kan funka, men de studsar inte lika bra.
 
En kväll såg vi att han avancerat en smula i sin släppa-ned-saker-för-trappan-lek:
 
 
Tyvärr missade vi när den kom nedför trappan, så hur det är med studskvaliteten kan jag inte svara på. Fast innan vi vet ordet av det, släpper han väl även mig och älsklingen nedför trappan ... Jag kan redan nu säga att min studskvalitet inte är särskilt bra - det har jag redan testat!


Dagens citat:

"Glädje finns inte i saker, glädje finns i oss."
(Richard Wagner)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Solglasögon passar visst ihop med vinterjacka och mössa!

Så var vi där igen. Eftersom jag fortfarande tycker att det är kallt, har jag ännu på mig min vinterjacka. Framförallt på morgnarna är det väldigt kallt när jag går till bussen. Fast att jag tycker att det är kallt, hindrar inte solen från att börja titta fram och lysa så starkt den kan för tillfället. Av den anledningen har jag börjat sätta på mig mina solglasögon när jag tycker att solen irriterar ögonen. Det får folk att titta snett på mig.
 
 
Vad då? Jag har fått lära mig att man ska använda solglasögon för att skydda ögonen mot solen. Vad jag vet finns det inga begränsningar i form av att det skulle råda förbud mot solglasögon under vissa månader. Eller? När jag gick på mellanstadiet hade jag en klasskompis som fick infektion i ögonen, så hon tvingades ha solglasögon på sig mitt i vintern. Det blev hon retad för. Nu kan barn förvisso vara väldigt elaka, men jag tror att om de vuxna som tittar snett på mig hade fått chansen, hade de säkert gett mig en pik eller två. Det syns i ögonen.
 
Jag kommer fortsätta skydda mina ögon mot solen, oavsett årstid. Folk får titta hur mycket de vill. Jag är rädd om mina ögon, så det så!


Dagens citat:

"Enkelhet, enkelhet, framför allt enkelhet!"
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Varumärkets nackdelar

Åttonde avsnittet av deckarpodden handlade om ens varumärke som författare. Enligt Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp blir det mindre skrivande ju längre in i karriären man kommer, eftersom man måste jobba mer och mer med sitt varumärke. Det skulle jag inte klara av. Vad är det roliga i att vara författare om man inte får skriva? Det är ju därför man börjar skriva från början. Åtminstone är det så för mig.
 
 
I och för sig blir inte alla som skriver eller ges ut kända och framgångsrika, men om man har det där ovan i åtanke - vågar man verkligen "bli författare" om det innebär att man får skriva mindre och mindre? Även om jag kan tycka att det kan vara kul att låta andra få läsa det jag skriver (dock är det mest läskigt), föredrar jag att skriva för byrålådan så att säga, om det innebär att jag i alla fall får fortsätta skriva.
 
Fast å andra sidan blir det svårt att nå ut till läsare om man bara skriver för byrålådan. Samma sak om man inte har ett starkt varumärke - då kan man få svårt att stå sig mot konkurrenterna.
 
Jag inser att det är en svår balansgång och kanske är jag ganska naiv, men om jag fick möjlighet att välja fritt skulle jag föredra att hålla mig till att få skriva mycket. Det där med att nå ut till läsare hade jag fått lösa på något vis utan att det skulle inkräkta på mitt skrivande. Tur att jag inte har det bekymret!


Dagens citat:

"Lidande kräver tid. Det kan inte överleva i nuet."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Den vackra kullan kommer inte igen (Lars Rambe)

"Mjölkpigan har lämnat huvudstaden under pompa och ståt och begett sig hem till Dalarna. Ensam kvar är Greta med sina grubblerier och med ett beslut som är oundvikligt."
 
 
 
Visst är det som Greta råkar ut för väldigt sorgligt, men mer än det fick jag inte riktigt grepp om i Lars Rambes novell Den vackra kullan kommer inte igen. Jag måste till och med erkänna att jag inte riktigt förstod mig på slutet. Allt gick så fasligt fort fram och novellen tog slut på endast ett ögonblick. Ja, den var nog en aning för kort och hade säkert vunnit på att vara lite längre så att man hunnit få en chans att komma närmare karaktärerna. Det hann man inte nu.
 
Det här e-novellsexemplaret har jag läst i Mofibos app.
 


Dagens citat:

"Mänsklighetens räddning är genom kärlek och med kärlek."
(Viktor Frankl)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Förtrollande!

I och med att det här inlägget skrivs innan finalen i Melodifestivalen har varit (men publiceras efter), vet jag inte om Jon Henrik faktiskt vann (vilket han i mina ögon borde göra). Oavsett om han gjorde det eller inte, tycker jag att både "Jag är fri" och "Daniels jojk" är fantastiskt fina. Magiska. Jag blir väldigt rörd när jag hör dem. Jag önskar att jag hade förstått vad det är han sjunger. :-)
 
Har du missat både hans bidrag i Talang och hans melodifestivalsbidrag? Bara lugn! Jag har bäddat in båda två i det här inlägget. :-) Lyssna och njut!
 
 
 


Dagens citat:

"Det är i motvind en drake lyfter."
(Winston Churchill)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Havrerutor

Om man vill baka raw/sockerfritt men inte har någon kakao som ligger hemma och skräpar, kan det vara lite svårt att hitta recept på något litet att ha att knapra på när suget kommer över en. När det hände mig, hade jag turen att snubbla över det här receptet på havrerutor hos Baka sockerfritt. De är superenkla att göra och tar inte alls lång tid. :-) Perfekta att göra en vardagskväll!
 
 
I receptet står inget om man ska mixa dadlarna eller ej. För att slippa ha stora dadelbitar i kakan, valde jag att mixa dem. Jag hackade också 70 % mörk choklad och hade i "smeten" och när min avlånga fyrkant till kaka hade stått i kylen i cirka en timme, smälte jag ytterligare lite 70 % mörk choklad och försökte ringla över. När chokladen hade stelnat, skar jag kakan i mindre bitar.
 
Resultatet? Väldigt goda! :-) De tänker jag definitivt göra igen.


Dagens citat:

"Om du vill att andra ska vara lyckliga, tillämpa medmänsklighet. Om du vill vara lycklig, tillämpa medmänsklighet."
(Dalai lama)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Livet går vidare, trots att man är död

Tove nämnde en sak i det - i skrivande stund - senaste avsnittet av juridikpodden (säsong fem, avsnitt tre) som fick mig att reagera och fundera.
 
 
Kortfattat var det en polis som hade mailat in och berättat om ett fall som han var med om för tio år sedan. De hade gripit en man för narkotikabrott, men det visade sig att den gripne var "död". Några år tidigare hade hans släktingar fått honom dödförklarad i samband med något arv. Hur som helst, mannen blev senare dömd och enligt tingsrätten var domen inte alls felaktig, trots omständigheterna.
 
Nu vet jag förvisso inte hur domstolarnas system såg ut för tio år sedan, men nu är jag ganska säker på att det skulle upptäckas om en tilltalad är ... död. Jag menar, det registreras väl i folkbokföringen om man är "död" och i så fall kommer domstolarnas system säga ifrån (utgår jag ifrån, fast å andra sidan kan det systemet krångla rätt bra när det får för sig att göra det), i och med att man är tvingad att kontrollera mot folkbokföringen när man registrerar någon i ett mål. Fast som sagt, helt säker kan jag inte vara med tanke på att jag aldrig stötte på den situationen när jag jobbade på hyresnämnden. Åtminstone inte vad jag vet ...
 
Men tänk ändå vad skumt. Man lever på som vanligt ... Nåväl, kanske inte helt som vanligt, men du fattar nog. Man fortsätter att leva sitt liv, men i myndigheternas ögon är man död! Jag undrar hur det fungerade rent praktiskt för honom.
 
 
Reglerna för dödförklaring finns i Lag (2005:130) om dödförklaring och i de fyra första paragraferna (av totalt tolv) kan man utläsa följande:
 
 
1 §
Om någon som är försvunnen kan befaras vara död, får han eller hon dödförklaras enligt denna lag. Lag (2013:782).
 
2 §
Om det är utrett att den försvunne är död, får han eller hon dödförklaras omedelbart.

3 §
Är det inte utrett att den försvunne är död men finns det med hänsyn till omständigheterna kring försvinnandet och vad som i övrigt är känt en hög grad av sannolikhet för att han eller hon är död, får frågan om dödförklaring tas upp tidigast ett år efter försvinnandet.

Har försvinnandet skett i samband med en naturkatastrof eller en stor olycka eller under liknande omständigheter och finns det en mycket hög grad av sannolikhet för att den försvunne är död, får frågan om dödförklaring enligt första stycket tas upp omedelbart.

4 §
I andra fall än dem som avses i 2 och 3 §§ får frågan om dödförklaring tas upp tidigast fem år efter försvinnandet.
 

Med andra ord får man se till att inte vara försvunnen under en längre period - annars finns risken att man kan bli dödförklarad!


Dagens citat:

"Den verkliga meningen med livet är att plantera träd under vars skugga du inte förväntar dig att sitta."
(Nelson Henderson)


Ha det så bra!
Dödförklarade kramar
Jessie

En känsla eller sanning?

När jag vid ett tillfälle pratade med en person om att jag emellanåt känner mig misslyckad och värdelös i olika situationer, frågade personen om det är en känsla eller sanning? Jag blev först ställd, men svarade sedan att det antagligen bara är en känsla, men att det för mig just då är en sanning. Enligt personen som jag pratade med är det nämligen viktigt att kunna skilja på detta.
 
Fast hur ska man kunna göra en sådan objektiv reflektion och bedömning, när man fullt och fast är övertygad om att känslan är en sanning? Och om man är som jag - har svårt att ta till sig och tro på de positiva ord som handlar om en? Jag menar, i den stunden/situationen kan det vara svårt att objektivt avgöra huruvida det är en sanning eller endast en känsla.
 
För min egen del tror jag att det är viktigt för mig att jag försöker sluta tro att allt snällt som sägs om mig endast är lögner. Som jag har berättat tidigare, tror jag många gånger att om någon säger något positivt om mig, gör personen det endast för att vara snäll. Att det inte ligger någon sanning i det personen påstår om mig. Fast om någon säger något negativt tar jag det automatiskt för sanning.
 
 
 
Jag vet att det inte är sunt att ha ett sådant syn- och/eller tankesätt eller att vara så pass hård mot sig själv, men det är så djupt inpräglat i mig att det är svårt att jobba bort. Fast jag jobbar på det varje dag. Det tar tid, men å andra sidan byggdes inte Rom på en dag.


Dagens citat:

"Din kärlek till världen är en återspegling av kärleken till dig själv."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ensam är stark. Eller ..?

I och med att de talade om skrivprocessen i sitt sjunde avsnitt av deckarpodden, kom Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp in på för- och nackdelar med att arbeta ensam med sitt skrivande. Med tanke på att jag faktiskt har testat på båda delarna, hade jag tänkt berätta om mina egna erfarenheter.
 
En fördel med att arbeta ensam är att man styr helt och hållet över sin egen skrivtid - inom ramen för eventuella deadlines som man måste hålla. Det tycker jag känns befriande, för det är lätt hänt att jag kan drabbas av någon form av skrivblockering om jag har tidsbegränsningar eller liknande. Nackdelen är förstås att man kan skjuta upp skrivandet och inte ta tag i det. Surfa på nätet kan vara mycket mer lockande än att försöka få till en mening så att den inte låter så ... ansträngd. Om man har en "medbrottsling" finns det ju någon som kan pusha en och se till så att man får jobbet gjort. Eller åtminstone sätta någon form av press på en. Att inte bidra eller göra min del av arbetet, skulle bara ge mig dåligt samvete. Visst kan jag få någon form av dåligt samvete om jag inte skriver när jag arbetar på egen hand, men det är lätt att dränka den sortens dåliga samvete. Trots allt är det bara jag själv som påverkas!
 
 
När man är ensam bestämmer man enväldigt över texten. Om jag vill ha en flygande gris i min berättelse, får jag ha det! Ifall något förlag sedan skulle vilja anta ett sådant manus, är en annan femma. Att behöva kompromissa med någon annan kan vara ett riktigt hundgöra. Nästan så att man emellanåt vill göra som matadoren i Ferdinand (slita i sitt hår och börja gråta). Okej, nu överdrev jag kanske en smula, men du förstod förhoppningsvis poängen. Fördelen med kompromisser är att berättelsen kan ta en annan vändning och växa sig till något bättre. Genom att ha ett andra par ögon kan man få andra perspektiv och infallsvinklar och det är inte heller så dumt.
 
Att sitta med någon och skriva en dialog kan locka fram många skratt - så pass mycket att det kan vara svårt att hålla sig allvarlig under resten av skrivpasset. Det var i alla fall så jag upplevde dessa stunder när jag och Hanan skrev på vårt projektarbete. Flera gånger blev det inte mycket gjort när vi träffades och skulle skriva vår synopsis eller redigera den vi tidigare gjort. Fast roligt hade vi!
 
Så ... Vad föredrar jag? Tja, det beror på situationen, men så länge det är en person som jag trivs med kan jag mycket väl tänka mig att arbeta med den personen. :-)


Dagens citat:

"Det förflutna är borta. Framtiden är ännu inte här. Du kan vara närvarande i nuet. Det du gör nu skapar din framtid."
(Jack Kornfield)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Grannarna har blivit vräkta

Jag kan inte förstå hur Fabo kan vara så hjärtlösa?! I somras fick vi nya grannar - ett trevligt och lugnt par med ungar. Allt har flutit på riktigt bra och vi har inte haft några problem med dem, men i februari i år (eventuellt i januari, jag minns inte riktigt) bestämde sig Fabo för att vräka dem! Eftersom de inte har någon annanstans att ta vägen, tvingas de nu sitta här ute och kura ihop sig i kylan. En eftermiddag försökte de ta sig in igen, men uppenbarligen lyckades de inte för de har suttit utanför vår lägenhet sedan dess.
 
Våra grannar sedan förra sommaren.
 
Grannarnas förra hem vid vår lägenhet. Det är Fabo som satt upp plankan.
 
Stackarna. Jag förstår inte varför de inte kunde få bo kvar vid stuprännan intill vår lägenhet? I mina ögon gjorde de ingen skada. Det var mysigt att höra dem kuttra när man var på övervåningen. Jag hoppas verkligen att värmen kommer snart så de slipper sitta och frysa. Å andra sidan innebär vräkningen att lejonen här hemma nu tycks ha något att spana på om dagarna. Ett duvpar är väldigt intressant för två små vilda katter.


Dagens citat:

"Uppmärksamhet är den mest sällsynta och renaste formen av generositet."
(Simone Weil)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Den enas mat, den andres ... badskum?

När vårt förråd av cashewnötter börjar ta slut (eller som nu senast, faktiskt tagit slut), vet man att det är dags för ett nytt besök på Gekås i Ullared. När vi ändå är där brukar vi passa på att handla lite annat billigt. Eftersom vi inte är så förtjusta i att trängas med en massa människor eller stå i köer utan slut, har vi kommit fram till att det bästa är att åka dit fredagskvällar när jag har slutat jobba. Trots att det är fredagskväll, brukar det inte vara lika mycket folk där som under helger. Att besöka Gekås under en lördagsförmiddag, är som att befinna sig i "Stress-gången" på Stockholms centralstation - och gå mot strömmen! Om du aldrig har gjort det, kan jag tala om att om du överlever det (vilket jag gjorde med nöd och näppe den gång jag råkade komma över på fel sida ...), går du aldrig mot strömmen igen. Tänk då att vara i ett varuhus där det hela tiden (och överallt!) är på det sättet. Inte kul.
 
Jag ska erkänna att jag blev förvånad när vi kom dit nu senast och upptäckte att det var nästan lika mycket folk som under en lördagsförmiddag. Älsklingen påpekade att det kunde ju ha att göra med att det är eventuellt fortfarande var sportlovstider, även om jag bestämt hävdade att sportlovstiderna var förbi. Fast jag blev ännu mer förvånad (och även full i skratt) när jag såg detta när jag var på jakt efter mitt favoritbalsam:
 
 
 
Ifall du inte ser det, har Gekås-personalen placerat Naturdiets olika dietprodukter under skylten "Badskum". Nu har jag förvisso aldrig köpt något från Naturdiet, men jag har svårt att tro att man kan använda produkterna som badskum. Fast som sagt, vad vet jag! Jag har ju aldrig testat ...


Dagens citat:

"Det är inte varje moln som föder en storm."
(William Shakespeare)


Ha det så bra!
Badskummiga kramar
Jessie

Zumba á la Jessica

Som du antagligen har förstått vid det här laget, har jag blivit ganska såld på zumba och tycker att det är lika roligt varje vecka att gå och träna det i Falkhallen (och ibland i Strandhälsans träningscenter). Idag tänkte jag låta dig få se ett litet smakprov på hur våra rörelser kan se ut. Jag erkänner att jag inte är lika bra som vår tränare Marielle, men jag hoppas att du har överseende med det. Om du tycker att kvaliteten inte är den bästa, beror det på att jag spelade in med den bärbara datorn och tydligen tyckte den att jag rörde mig lite för fort ... Vilken mes!
 
Låt: Dale dale


Dagens citat:

"Allt börjar med dig."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det lustiga skrivandet

Det var inte förrän jag lyssnade på deckarpoddens sjunde avsnitt som jag började reflektera över vilka "lustigheter" jag har för mig när jag skriver.
 
I och med att jag oftast lyssnar på musik när jag skriver, är det inte ovanligt att jag "sjunger" (låter dock mer som om jag ylar eller har ihjäl ett djur). Problemet med det är bara att om det är en riktigt bra låt och som jag lever mig in i, kan jag få lite problem med att koncentrera mig på skrivandet. Det har faktiskt hänt att jag har börjat skriva det jag sjunger istället för det som jag egentligen skulle skriva.
 
 
 
Dialogskrivningen kan vara lite rolig på så sätt att jag kan sitta och prata för mig själv - bara för att höra om det låter bra (detta verkar även Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp syssla med). Det är samma sak om jag korrekturläser en text. För mig blir det enklare att upptäcka eventuella felaktigheter om jag både läser och hör texten, än om jag bara läser den.
 
Antagligen finns det fler lustigheter som jag håller på med - jag har väl antagligen inte upptäckt alla än. ;-) Hur är det för dig? Vilka lustigheter har du för dig när du skriver?


Dagens citat:

"I det enkla bor det vackra."
(Ernst Kirchsteiger)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Sju jävligt långa dagar (Jonathan Tropper)

Uppläsare: Johan Holmberg
 
"På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna.

Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek."
 
 
Ifall man har svårt för vulgärt språkbruk och en berättelse som genomsyras av ett ständigt sexfixerande, bör man undvika den här boken. Om man lyckas bortse från det och vissa upprepningar, var Sju jävligt långa dagar en underhållande bok som lockade fram ett och annat skratt (bland annat familjens första middag tillsammans). Fast dessvärre är det här ingen berättelse som kommer stanna kvar länge hos mig och kommer därmed snart vara glömd.
 
Jag ska erkänna att jag inte var helt förtjust i hur Jonathan Tropper framställde kvinnorna i boken, men eftersom jag hoppas på att den humoristiska framställningen även gällde det, förlåter jag honom för den här gången.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Tvivla på vem du vill, men aldrig på dig själv."
(Christian Nestell Bovee)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Boksamlande

Personen som uttalat följande har verkligen (fast inte bokstavligt talat, tror jag?) slagit huvudet på spiken. Citatet har jag hittat hos Boklysten:
 
"Book collecting is an obsession, an occupation,
a disease, an addiction, a fascination, an absurdity, a fate.
It is not a hobby..."
- Jeanette Winterson
 

Jag har alltid älskat böcker och det var av den anledningen som jag valde att ha min första prao-period på det lokala biblioteket när jag var fjorton år. Under högstadiet och gymnasiet lånade jag inte lika många böcker på biblioteket. För att vara ärlig tror jag att mitt lånande upphörde helt. Däremot började jag köpa fler böcker och ett tag föredrog jag att äga böckerna själv framför att låna dem. Kanske var det då som mitt bokberoende tog en ny vändning och blev ett boksamlande på allvar.
 
 
 
När jag bodde hemma hos mina föräldrar, befann jag mig aldrig i situationen att jag hade en mängd olästa böcker och att denna mängd aldrig tycktes ta slut. Den situationen har uppstått pö om pö sedan jag flyttade ihop med älsklingen. En av orsakerna var/är ont om lästid för min del. Jag vill så fasligt gärna läsa, men just nu räcker inte min vakna tid till det i och med att det finns så mycket annat som också ska göras. Att jag sedan fick stora lass med böcker från både mina föräldrar och min svärmor har inte gjort saken bättre. Dock försöker jag hela tiden omstrukturera min tid så att jag får mer tid att läsa. Jag är lite avundsjuk på de som hinner läsa flera böcker i månaden ...
 
Trots att bokhyllorna här hemma är överfulla med böcker, finns det ett litet ha-begär i mig när det kommer till böcker - även om jag tappert försöker kämpa emot. Det finns så många böcker som jag vill läsa och visst skulle den och den boken passa hemma hos oss ..? Jag tror inte att jag riktigt kan sätta ord på detta beroende. Det bara finns där. Böcker är som knark för mig.
 
Har du något eget beroende? Hur påverkar det dig?


Dagens citat:

"Den som tillitsfullt rör sig i den riktning som drömmarna utstakat, och strävar efter att leva det liv som han föreställt sig, kommer uppleva en sådan framgång som han aldrig kunnat tro på under alldagliga stunder."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Raw-semlor

I ärlighetens namn känner jag mig just nu ganska trött på semlor. Ända sedan årets början har min chef mest köpt semlor när det har varit dags för fika på jobbet. Just nu känns det som om jag har ätit tillräckligt med semlor för de kommande åren ...
 
Fast tack vare min nyfikenhet, tackar jag sällan nej till att testa på nya saker. Med tanke på att vi pö om pö byter ut mer och mer socker mot hälsosammare alternativ, tänkte jag att det kunde vara kul att testa raw-semlor. Jag valde att gå efter det här receptet.
 
 
 
Förutom att jag misslyckades helt med cashewgrädden (den blev för rinnig), tyckte jag att det smakade helt okej. Visserligen blir det inte riktigt samma sak som med vanliga semlor, men jag kan mycket väl tänka mig att äta dessa i fortsättningen. Mandelmassan var farligt god!


Dagens citat:

"Var inte rädd för att ge upp det bra för att få det bästa."
(John D. Rockefeller)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dessa busungar ...

I maj fyller ninjan ett år och i juni är det fåntrattens tur att fylla ett år, så jag antar att jag snart inte kommer kunna säga busungar om dem ...
 
Sedan de blev en del av vår familj i september förra året, har det som sagt varit full fart. Förutom att några av våra kära ägodelar har fått sätta livet till, verkar ninjan nu hålla på att få tänder. I praktiken innebär det att han under natten gärna tuggar på våra fingrar och någon natt vaknade jag av att han gnagde på mitt smalben ... Trevlig liten kisse det där. Han satt också och hade boxningsmatch med de tulpaner som stod på vårt vardagsrumsbord tidigare.
 
När ninjan bestämde sig för att klättra i granen i julas.
 
Fåntratten har - till min glädje - blivit lite mindre skygg, fast nu har han dessvärre börjat ta efter ninjan och göra som den busen gör! Ninjan har minst sagt dåligt inflytande på fåntratten, för nu hoppar även fåntratten in i den lilla argas bur och när vi inte är i köket hoppar han gärna upp på diskbänken och sörplar i sig av (om det finns) smutsvattnet i diskhon eller slickar på den avsköljda smutsdisken - trots att de har friskt vatten i sin vattenskål. Vad är det med katter och smutsvatten/blomvatten? Kan ninjan så kan han - åtminstone tycks han tänka så.
 
Även om jag gnäller och ständigt sprutar vatten på dem (mest ninjan), älskar jag dem. För trots allt bus och djävulskap som de hittar på, är de två små sötnosar. :-) Fast mindre bus hade inte skadat ...


Dagens citat:

"Måttet på kärlek är när du älskar utan att mäta."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Och plötsligt var de 195 stycken ...

Bokrea.
 
För en boktokig som har alldeles för många olästa böcker i hyllorna där hemma och för lite lästid, är bokrean en olycksbådande period. I och för sig har jag återigen funnit tjusningen med bibliotek och vad dessa kan erbjuda, men ändå finns fortfarande det lilla ha-begäret som gnager inuti mig. Visst hade den där boken varit fin i hyllan där hemma?
 
 
 
Älsklingen har förvisso infört ett bok-köpstopp för mig här hemma, men snäll som han är ruckar han ibland på det där köpstoppet och det är tillåtet för andra att ge mig böcker (dock är det för närvarande endast han som ger mig böcker). När vi under den första bokrea-helgen gick bort till Kvantum för att handla lite, sade han att det var okej att jag köpte en bok från bokrean. Hahaha ... Att släppa lös mig på en bokrea och tro att jag har disciplin nog att gå därifrån med endast en bok är tyvärr önsketänkande ...
 
Jag hittade mycket riktigt tre böcker som jag gärna ville läsa och hade det inte varit för min sällsynta självbehärskning (host ...) som gjorde att jag därefter avstod från att titta vidare bland böckerna, hade jag mycket väl kunnat hitta många fler böcker att adoptera. Efter en lång stunds övervägande, tog jag det tuffa beslutet och valde ut en av de tre som skulle få äran att få följa med mig hem. Älsklingen såg min vånda och scannade därför in även de andra två. Han är så snäll. <3
 
Dessa är de tre nykomlingarna:
 
"Och bergen svarade" av Khaled Hosseini
"22/11 1963" av Stephen King
"Märkta för livet" av Emelie Schepp
 
Det innebär alltså att jag under det här året ska läsa så många som möjligt av de 195 olästa böckerna här hemma. I skrivande stund har jag klarat av tre stycken och håller på med en fjärde. Det går undan det här.
 
Så många böcker, men så lite lästid ... Det är verkligen tuffa tider.


Dagens citat:

"Du har ingen själ. Du är en själ. Du har en kropp."
(C.S. Lewis)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

5 saker-utmaningen

Återigen har Evah haft en utmaning på sin blogg och även den här gången nappade jag på betet. Det tog tid för mig att sammanställa listorna på grund av min nuvarande sinnesstämning, men det gick till slut!
 
5 saker jag är bra på
 • Hålla tiden
 • Brodera
 • Babbla (när jag väl sätter igång kan det vara svårt för andra att få en syl i vädret - vilket kan både vara bra och dåligt!)
 • Göra listor
 • Baka dumle- och centerkladdkakor
 

I skrivande stund har jag hunnit göra fler efterstygn på broderiet till min systerson.
 
 
5 saker jag är stolt över
 • Jag har en utbildning
 • Jag gör mitt bästa på cirkelpassen - trots att det känns som om jag nästan dör!
 • Jag tycks ha fått bättre kondition tack vare att jag tränar (framförallt tack vare zumban?)
 • Min envishet
 • Att få vara älsklingens fru
 
5 saker jag gillar med min kropp
 • Mina ögon
 • Min midja
 • Mina handleder
 • Mina händer (förutom när de under vintern lätt blir torra och fnasiga)
 • Min hals/nacke
 
 
5 saker jag är tacksam för
 • Att få vara gift med älsklingen och ha honom i mitt liv
 • Våra (busiga) (o)djur
 • Att jag har ett jobb
 • Jag har lyckats ta mig igenom mina motgångar i livet
 • Att jag har personer i mitt liv som lyssnar på och ställer upp för mig när jag behöver det. TACK! <3
 
Vissa saker borde kanske ha funnits på den ena eller andra listan, men det finns anledningar till att jag till sist valde att listorna skulle se ut just så här. Hur ser dina egna listor ut?


Dagens citat:

"Begär ingenting, för du saknar ingenting. Själva sökandet hindrar dig från att hitta."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

I djävulens spår (Jean-Christophe Grangé)

"När Mathieu Durey, kriminalpolis i Paris, får veta att hans kollega och bäste vän Luc ligger i koma efter ett självmordsförsök kan han inte förstå det. Luc, troende katolik, skulle aldrig ha kunnat begå denna dödssynd. Mathieu upptäcker att Luc i hemlighet arbetade med en serie mord med kopplingar till satanistiska riter och symboler där mördarna har en sak gemensamt: de har alla själva varit en hårsmån från att dö och blivit mirakulöst räddade. De är "Djävulens mirakel" och agerar för hans räkning.

Mathieus jakt på sanningen för honom till Jurabergens ödsliga skogar, till Siciliens vulkanhotade kust, Paris etniska smältdegel, mirakelstaden Lourdes och slutligen Pyrenéernas djupaste grottor. Det blir en färd mot mörkrets hjärta, mot ondska, besatthet och djävulstro, där inget är heligt, varken kropp eller själ."
 
Nej. När jag läste på baksidan av I djävulens spår kittlades både läslusten och nyfikenheten, men efter att ha kommit en bit in i boken kunde jag konstatera följande: Nej. Det här är inte en bok för mig.
 
 
Huvudpersonen, Mathieu Durey, är lite för religiös/troende för min smak, så jag tyckte att det blev för mycket prat om Gud och Djävulen. Visserligen förstod jag redan innan att det till viss del skulle handla om det, men jag trodde inte att det skulle göra det i så stor utsträckning som det gjorde. Jag blev inte lika övertygad som Durey så snabbt blev (även om han emellanåt försökte tvivla på att det handlade om Djävulen).
 
Förutom det, förekom det för många upprepningar och Jean-Christophe Grangé skrev sina läsare på näsan nästan hela tiden. Jag lyckades aldrig knyta någon ordentlig kontakt med Durey och anledningen till det var att jag tyckte att han framställdes som alldeles för högfärdig och självgod. Jag tröttnade ganska snart på hans tjat och det tråkiga berättandet och gjorde det till den grad att jag började tappa läslusten. Det var först när det var mellan femtio och knappt hundra sidor kvar av boken som den blev "bra". Det var då twisten presenterades och jag får erkänna att den var smart. Hur hade jag kunnat undgå att det var så? Fast tyvärr räckte det inte för att rädda boken och min inställning till den.
 
Det här exemplaret har jag köpt.


Dagens citat:

" 'Jag borde ha oroat mig mer' har ingen sagt på dödsbädden."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

När saker och ting inte blir som man tänkt sig

Jag är en riktig klant - det skäms jag inte för att säga. Fast ibland har jag också bara otur. Den 19 februari i år är ett exempel på en blandning av båda.
 
Något simmande har det inte blivit av sedan november/december förra året och för första gången på länge kände jag mig riktigt taggad. Den här dagen ville jag verkligen simma.
 
 
Eftersom min egen cykel strular (den behöver träffa cykeldoktorn igen), skulle jag få låna älsklingens cykel. Så, när jag kom hem från jobbet gav jag de utsvultna lejonen mat, packade ned simkläder och annat som jag kunde tänkas behöva, letade en stund efter lampor, norpade åt mig älsklingens cykelnycklar och gick ned till cykelgaraget. Det tog en stund innan jag hade lyckats låsa upp cykeln, men så snart det var gjort var det dags att sätta på framlampan.
 
Till min förtrytelse hade jag lyckats få tag på den framlampan som inte fungerar (trodde i ärlighetens namn att det var den andra lampan som jag nobbat som inte fungerade). Ifall du inte känner till det, tycker tydligen cykellampor inte om att bli tappade i golvet/marken. Så, nu slipper du själv utföra det experimentet. ;-)
 
 
Hur som helst, jag rusade tillbaka till lägenheten för att hämta rätt lampa, efter att jag ställt cykeln på gården. Fast efter att ha försökt sätta fast lampan på någon av de två hållare som redan fanns på styret, fick jag inse att det inte skulle gå. Därför sprang jag in i cykelgaraget och hämtade hållaren som sitter på mitt eget styre. Efter en stunds pillande fick jag på den på älsklingens cykel och äntligen kunde jag cykla iväg!
 
I och med att man inte kan bromsa med pedalerna på älsklingens cykel (vilket man kan på min civiliserade cykel), provbromsade jag innan jag "satte fart". När jag rullade nedför den minimala backe som leder ut från gården till gatan bakom vårt hus, tyckte jag att jag hade kommit upp i tillräckligt hög fart för att bromsa. Den första bromsen jag testade tog inte och nu hade jag hunnit börja få panik över att jag inte fick stopp på cykeln, så jag tryckte kanske lite väl hårt i den andra bromsen. För att göra en lång historia kort, kan vi säga att den bromsen fungerade. Nästan för bra om du frågar mig ...
 
 
Framhjulet stannade tvärt och jag nästan voltade över cykeln. Tack och lov hade jag tillräckligt med sinnesnärvaro för att ta emot mig med händerna, men mellan dig och mig passerade mitt liv nästan revy. Muttrande reste jag mig upp och kontrollerade luften i däcken. Precis som jag anade. Knappt någon luft. Och ändå hade jag kollat det innan jag släpade ut cykeln från cykelgaraget!
 
Där och då tappade jag lusten att ta mig till Klitterbadet för att simma, så jag ställde tillbaka cykeln i cykelgaraget, gick hem igen och diskade. Förhoppningsvis går det bättre nästa gång jag ska dit och simma - om det nu blir någon mer gång innan mitt årskort går ut. Jag har nämligen bestämt mig för att inte förnya det. Mitt medlemskap på gymmet räcker gott och väl tillsvidare.


Dagens citat:

"Det är bara med hjärtat du kan se det rätta; det som är väsentligt är osynligt för ögat."
(Antoine de Saint-Exupéry)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

En apsöt hjälpreda

Ska vi köra en utmaning? :-) Klarar du av att inte säga "naaaw" eller liknande när du ser videon nedan? Ursäkta, vad sade du? Vad du får om du klarar det? Tja ... Eftersom det i min värld är omöjligt att klara den här utmaningen, behöver vi inte gå in på några detaljer. Det känns bara onödigt. ;-) Hmm, undrar om jag kan få fåntratten här hemma att vara en lika söt hjälpreda? Ninjan hjälpte ju mig med pepparkaksbaket i julas.
 


Dagens citat:

"Gör små saker med stor kärlek."
(Moder Teresa)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Raw brownies

Jag har fått i uppgift av Hanan och Cherry att återskapa en kaka/"tårta" som de gillar. För att göra det hela lite "roligare", bestämde jag mig för att göra raw-versioner av så många delar som möjligt. Fast innan jag gör hela kakan, tänker jag testbaka delarna en och en. Först ut var kakans botten, som är en brownie.
 
Eftersom jag aldrig gjort en raw brownie tidigare, letade jag upp några recept och testade två av dessa. Jag började med ett recept från bloggen Mitt Gröna Kök.
 
 
 
Själva brownien var det inget fel på (vilken är den jag ska använda som botten), fast däremot tyckte jag att glasyren smakade lite för mycket avokado. Kan ju ha varit att jag antingen inte blandade smeten tillräckligt väl eller så var avokadon som jag använde inte tillräckligt mogen. Jag vet inte.
 
Nästa recept som jag testade hittade jag på bloggen Emrielle och precis som med det andra receptet var själva brownien helt okej, men i den här glasyren tog banansmaken överhanden - lite väl mycket för min smak.
 
Känner du till något raw-brownierecept där glasyren varken smakar för mycket avokado eller banan? Alla förslag mottages tacksamt!
 
 


Dagens citat:

"Gör vad du tror är rätt, inte vad andra tror är rätt. Det är trots allt du som går igenom det."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!