Den årliga mörka timmen

Ikväll är det åter dags för Earth hour. Mellan 20.30 och 21.30 uppmanas man att släcka alla lampor. Självklart deltar jag och älsklingen som vanligt och precis som tidigare år, låter vi bli all elektronik. :-) Jag inser nu att det kommer bli katternas första Earth hour, så vi får se hur det går nu när vi inte kan ha levande ljus. Tur att jag köpte hem elektriska värmeljus!
 
Vanligtvis brukar vi vara ensamma den här mörka timmen, men i år får vi finbesök från Stockholm; Cherry är nere och hälsar på. :-) Får se vad vi hittar på. Kanske anordnar kommunen något kul?
 
2012 bodde jag och älsklingen i Köping och då anordnade kommunen det här:
 
 
 
 
Jag har fått höra många negativa kommentarer om Earth hour och att folk tänder extra många lampor under den timmen, bara därför att. Själv förstår jag inte hur man tänker då? Varför ska det vara dumt eller omöjligt att åtminstone släcka alla lampor? Jag menar, man kan klara sig utan ljus en timme. Om man tittar på TV är det inte alltid som man behöver ha lamporna tända. Jag tycker att det är mysigt att ha lamporna släckta när vi ser på TV, men eftersom vi oftast låter den lilla arga vara ute och skutta runt i vardagsrummet när vi tittar på den, behöver vi ha lamporna tända.
 
Om man har möjlighet till det, tycker jag att det är en självklarhet att släcka lamporna den här timmen. I mina ögon förlorar man inget på det. Däremot kan vi vinna mycket på det.


Dagens citat:

"Tänk om tankar bara tänks."
(Birgitte Söndergaard)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie