Så ska en trappa användas!

Ända sedan våra två små lejon kom hem till oss i slutet av september förra året, har de varit förtjusta i vår trappa upp till övervåningen. Oftast har de kapplöpning mellan våningarna eller så ligger de på ett trappsteg och spanar antingen på oss eller på den lilla arga. Mest är det kaninspaning som gäller.
 
 
Dock har fåntratten hittat fler användningsområden för denna trappa. Om man ligger på något trappsteg ovanför matte (det är jag det ...) när hon tömmer den lilla argas låda, kan man slå till matte i bakhuvudet när hon tillfälligt sträcker på sig. Fast roligast är att släppa saker nedför trappan så de studsar på varje trappsteg. Bollar studsar allra bäst. Leksaksmöss och annat som man hittar (exempelvis plastbitar eller löv från vårt numera halvdöda olivträd) kan funka, men de studsar inte lika bra.
 
En kväll såg vi att han avancerat en smula i sin släppa-ned-saker-för-trappan-lek:
 
 
Tyvärr missade vi när den kom nedför trappan, så hur det är med studskvaliteten kan jag inte svara på. Fast innan vi vet ordet av det, släpper han väl även mig och älsklingen nedför trappan ... Jag kan redan nu säga att min studskvalitet inte är särskilt bra - det har jag redan testat!


Dagens citat:

"Glädje finns inte i saker, glädje finns i oss."
(Richard Wagner)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie