Sju jävligt långa dagar (Jonathan Tropper)

Uppläsare: Johan Holmberg
 
"På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna.

Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek."
 
 
Ifall man har svårt för vulgärt språkbruk och en berättelse som genomsyras av ett ständigt sexfixerande, bör man undvika den här boken. Om man lyckas bortse från det och vissa upprepningar, var Sju jävligt långa dagar en underhållande bok som lockade fram ett och annat skratt (bland annat familjens första middag tillsammans). Fast dessvärre är det här ingen berättelse som kommer stanna kvar länge hos mig och kommer därmed snart vara glömd.
 
Jag ska erkänna att jag inte var helt förtjust i hur Jonathan Tropper framställde kvinnorna i boken, men eftersom jag hoppas på att den humoristiska framställningen även gällde det, förlåter jag honom för den här gången.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Tvivla på vem du vill, men aldrig på dig själv."
(Christian Nestell Bovee)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie