Det är med dessa som jag startar min dag - del 3

Savage Gardens "The animal song"
När jag för kanske omkring ett par år sedan föll för Savage Garden och bland annat hörde deras The animal song, mindes jag den genast från min uppväxt. Fast det var inte endast nostalgi som gjorde att jag tyckte om låten, utan det är även för att låten är så uppiggande. Jag blir lika glad varje gång jag hör låten och kan knappt låta bli att sjunga med.
 
 
Det är något mysigt med jojk och en blandning av värme och upprymdhet fyller mig varje gång jag hör Jon Henrik Fjällgrens sångröst i kombination med den här melodin. Det var riktigt tråkigt att han inte vann 2015-års upplaga av Melodifestivalen, för det hade han förtjänat med en så här bra låt!
 
Det är något med den här låten som gör det omöjligt för mig att sitta still. En stark lust av att dansa (förslagsvis zumba) griper tag i mig så snart den här låten spelas.
 
The Verves "Bittersweet symphony"
Jag minns inte om jag gick på mellanstadiet eller högstadiet när jag första gången såg filmen Cruel intentions, men oavsett vilket var det i den filmen som jag första gången lade märke till låten Bittersweet symphony. Både filmen och låten tog jag till mitt hjärta och varje gång jag hör låten, blir jag lite mer sugen på att se filmen igen.
 
 
Psst! Jag föreslår att du ser Cruel Intentions, om du inte redan gjort det. Slutet är fantastiskt bra! Om du inte är rädd för spoilers, kan du se slutet här.
 
Under mitt första gymnasieår, hjälpte Linda Bengtzings låt Jag ljuger så bra mig att ta mig igenom en jobbig händelse. Låten gav mig styrka och fick mig att förstå att jag kan klara mig på egen hand - bara jag vill.


Dagens citat:

"Frid börjar med ett leende."
(Moder Teresa)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie