Författare = miljonär?

Jag tror att Sofie Sarenbrant och Emelie Schepp tidigare har snuddat vid den ekonomiska aspekten av att vara författare, men oavsett vilket ägnade de i alla fall deckarpoddens femtonde avsnitt åt att diskutera vad man kan tjäna som författare.
 
 
Precis som många andra trodde även jag förr att det gick att sätta likhetstecken mellan författare och miljonär. Nåväl, kanske inte direkt miljonär, men jag trodde i alla fall att man skulle tjäna mycket pengar som författare. Genom åren har jag dock förstått att så inte är fallet. Det är snarare tvärtom - de flesta kan inte försörja sig som författare.
 
Några planer på att försörja mig som författare hade jag bara när jag var liten. När jag blev något äldre började jag resonera som så att om jag ägnar mig åt skrivandet på heltid, finns risken att jag inte länge kommer tycka att det är kul att skriva. I min värld skulle det då bli ett måste snarare än lust. Om det stämmer kan jag dock inte svara på.
 
Som det ser ut nu hade jag mer än gärna ägnat mig åt skrivandet på heltid eftersom jag har så många idéer jag vill förverkliga. Fast då uppstår den ekonomiska frågan: hur ska jag kunna försörja mig? Med tanke på att jag är lite feg av mig, kommer jag nog därför aldrig kunna ägna skrivandet den tid jag hade velat. Tyvärr.


Dagens citat:

"Som jag tänker - så blir det."
(Kay Pollak)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie