När hjärnan skrivstrejkar

Visste du att det man kallar "skrivkramp" (det vill säga när man inte kan eller vet vad man ska skriva) inte heter det egentligen? Det och lite handfasta tips på vad man kan göra när man drabbas av det, kan du lyssna på i deckarpoddens nittonde avsnitt.
 
 
Även om jag inte direkt har arbetat ordentligt med ett romanmanus, har även jag upplevt den här mentala blockeringen av att inte alls veta vad jag ska skriva. Oftast har det varit när jag ska skriva noveller, men det har också hänt när jag har arbetat med både "B" och "VAKT". Det är väldigt frustrerande att vilja skriva, men inte veta hur man ska formulera sig. :-( För mig brukar den här blockeringen i sig vara ett stressmoment, vilket bara förvärrar saken.
 
Hur ska man då ta sig till? Själv brukar jag försöka söka inspiration på olika sätt. Oftast blir det att lyssna på musik som passar den text jag vill skriva (för mig är det viktigt att skapa rätt sorts stämning). Ifall det inte hjälper, kan blockeringen släppa om jag tillfälligt gör något annat. Om det är vackert väder ute är en promenad aldrig fel. :-)
 
Hur brukar du själv lösa din skrivblockering?


Dagens citat:

"Erfarenhet är inte det som händer en, utan vad man gör med det som händer en."
(Aldous Huxley)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie