Snön som föll i april (Rosamunde Pilcher)

"Handlingen utspelar sig på den vackra landsbygden i skotska högländerna. Till det ensligt belägna godset Cairney kommer en sen aprilkväll två oväntade gäster, Caroline Cliburn och hennes yngre bror Jody. De har nästan nått målet för sin långa bilfärd då ett förfärligt snöväder överraskar dem.

Godsägare Oliver Cairney inbjuder dem att stanna tills de kan fortsätta sin resa. Men snart anar Caroline komplikationer. Insnöad mitt ute på landet med en vilt främmande man - han är vänlig och generös men också farligt karismatisk.

Och om ett par dagar måste Caroline infinna sig i London - för att gifta sig...."
 
 
 
Snön som föll i april hade kunnat vara en mysig kärlekshistoria - om den hade varit längre. Som det är nu känns det som att berättelsen knappt hinner börja förrän den avslutas. Fram till de två sista kapitlen tyckte jag att Rosamunde Pilcher hade ett bra tempo och berättelsen flöt på bra (bortsett från att översättaren ganska ofta valde lite för krystade eller tillkrånglade ord och uttryck som jag inte tyckte riktigt passade in i sammanhanget). Det var när jag kom till de två sista kapitlen som jag tyckte att det gick lite för fort och jag upplevde det som att Rosamunde Pilcher bara ville få ett avslut på historien. Jag tror att den hade tjänat på att utvecklas mer.
 
Det här exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"När jag inte hade något att förlora, då hade jag allt. När jag slutade att vara den jag är, då hittade jag mig själv."
(Paulo Coelho)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie