Airtight (Niclas Christoffer)

"Emma är sjutton år och skolans grå mus. Hon pluggar och är i stallet med sin vän Noah. Men under ytan sjuder hennes drömmar om att stå i centrum, att bli sedd och älskad, värd att ha och ta. Emma börjar träffa den tre år äldre läraren Felix, och han gör de sexuella fantasier hon ofta har, och även några hon inte har, till verklighet."
 
 
 
Airtight är Niclas Christoffers tredje bok om psykisk ohälsa bland unga. Även om jag fortfarande tycker att Som Zlatan fast bättre är den bok som är bäst av dessa tre, känns Airtight på något sätt mognare än de andra två böckerna.
 
Språket är som tidigare enkelt och gör att berättelsen går lätt att ta till sig. Lite roligt var att Niclas Christoffer lyckades få med sig själv på ett litet hörn. Trots att det är ett allvarligt ämne, lyckas han balansera berättelsen så att den inte blir så pass tung och mörk som den skulle kunna bli.
 
Nu är jag förvisso inte särskilt insatt i porrindustrin, men utifrån den fakta och kunskap som Niclas Christoffer tycks ha om en del handlingar och begrepp, känns det som att han har gjort en ordentlig research och det är bara positivt! Jag uppskattar när författare faktiskt tar sig tid att kolla upp hur saker och ting är, än att de hittar på för glatta livet. Visst kan författaren göra vissa ändringar som kanske inte riktigt stämmer överens med hur det verkligen är, men själva grunden tycker jag bör vara riktig.
 
Airtight är en välskriven berättelse som jag rekommenderar alla att läsa.
 
I slutet av boken nämner Niclas Christoffer följande sidor att besöka om man känner att man behöver någon att prata med:
 
 
 
Det här exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"Du är vad du kan vara eller ej – liksom de andra."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie