Kaosutmaningen närmar sig sitt slut

Eftersom jag hade närmare 200 st olästa böcker i mina bokhyllor här hemma när 2015 skulle börja (nu har antalet nog överstigit 200 ...), bestämde jag mig för att delta i kaosutmaningen - som går ut på att man ska matcha böcker efter olika krav eller påståenden. Genom den här utmaningen trodde jag att jag skulle lyckas få ganska många böcker lästa.
 
Hur har det då gått nu när 2015 börjar närma sig sitt slut? Tja, tyvärr har det inte gått så bra som jag hade hoppats. De allra flesta böcker som kommit med på listan har varit ljudböcker som jag lånat på biblioteket eller lyssnat på genom Storytel och ljudböcker har jag slukat i rasande fart. I början på nästa år kommer jag redovisa hur jag lyckats med kaosutmaningen 2015.
 
 
 
Vad är då anledningen till att det har gått som det har gått? I ärlighetens namn har det varit en kombination av tidsbrist, brist på ork men framförallt dålig planering. Tidsbristen kommer jag förhoppningsvis snart kunna åtgärda inom en mycket snar framtid, men däremot har jag fortfarande inte kommit på hur jag ska få mer ork. Att titta på film på kvällarna är snart inte längre något alternativ för mig, eftersom jag somnar varje gång och det spelar ingen roll hur mycket jag vill se filmen. När Jessica är trött, ja då finns det ingen återvändo. Min hjärna stänger helt enkelt av. Då återstår den dåliga planeringen, men den har jag faktiskt hittat en lösning på! Genom att planera hur många dagar jag ska ha för att läsa klart en bok och sedan räkna ut hur många sidor som jag behöver läsa varje dag, har läsningen gått mycket bättre. Struktur är med andra ord min melodi.
 
Förhoppningsvis kommer 2016 bli bättre i läsväg!


Dagens citat:

"Friheten finns inte någon annanstans än där man har sitt liv. Och det motsägelsefulla är att man ibland måste ge sig av för att fatta det."
(Tomas Sjödin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie