Med livet som insats

När jag växte upp i Malmö, kom jag aldrig på tanken att bära reflexväst. Vad fanns det för vits med det? Man syntes ju ändå tack vare gatubelysningen. Trodde jag ... Efter det att jag började plugga i Stockholm och promenerade nästan dagligen mellan lägenheten i Åker och tågstationen i Läggesta, uppmanade älsklingen mig att börja bära reflexväst så att jag syntes och inte blev påkörd av bilarna. Då tyckte jag att det var lite smått onödigt, men idag är jag väldigt tacksam över att han fick mig att börja med det.
 
 
Nu använder jag alltid reflexväst när det är mörkt ute - även om jag är inne i en stad. Som fotgängare tror man att man syns, men det kan jag tala om att man inte gör. Inte alltid och allra minst om man är mörkklädd. Det är ganska ofta som jag reagerar över detta när jag sitter bredvid älsklingen i bilen. Och jag kan inte förstå att många tycks vara villiga att riskera sina liv när de plötsligt springer rakt ut på gatan - utan reflex och fullständigt mörkklädda. Det är inte konstigt att det sker olyckor.
 
Nej, det är inte fånigt att bära reflexväst. Tvärtom är det mycket smart och underlättar för samtliga i trafiken. När man tänker efter är det väldigt underligt att inte fler förstår den mycket stora fördelen med att faktiskt synas i trafiken? Eller är folk så pass dödsbenägna nuförtiden att det inte bekommer dem något? Men har man då tänkt på bilförarna? Har man tänkt att man med stor sannolikhet kommer att traumatisera föraren? För det är ju faktiskt sant - det är inte bara ens eget liv som man riskerar när man väljer att smyga omkring i mörkret som en ninja. Man riskerar att förstöra även andras liv.
 
Mitt råd: VÅGA BÄRA REFLEXVÄST (eller åtminstone någon form av reflex)! Att inte göra det är bara töntigt. Så det så!


Dagens citat:

"Det enkla är ofta det svåra."
(Kenny Håkansson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Cherry:

Jag kommer aldrig bära reflexväst, går inte ihop med min stil.

Svar: Så du tycker att det är mer värt att riskera både ditt, men även alla bilförares liv? Finns ingen stil där man inte kan bära reflexväst.
Jessica

#2 - - Cherry:

Nu går jag ju sällan där det är helt mörkt, och för mig räcker det att jag ser bilarna. :)

Svar: Fast jag menar att det inte bara är farligt där det är helt mörkt. En gatlampa lyser faktiskt inte upp särskilt mycket, även om man som fotgängare eller cyklist gärna tror det. :-( Det är riktigt svårt att som bilist upptäcka mörka fotgängare - trots gatlampor.
Jessica