Jessicas grotta

De ensamma gudarna (Louis L'Amour)

"Som pojke kommer Johannes Verne till Kalifornien med sin far, och när fadern dödats vid ett överfall lever Johannes en tid ensam i den kaliforniska öknen, i nära kontakt med indianerna där. Även sedan han fått ett hem i Los Angeles återvänder han ofta till öknen som ger honom en trygghet han inte känner någon annanstans."
 
 
 
Även om det förekommer en del skjutande i Louis L'Amours roman De ensamma gudarna, tycker inte jag att det är en typisk "vilda västern"-berättelse. Utan att jag riktigt förstår hur det kommer sig, lyckas L'Amour skapa ett tillräckligt starkt driv i berättelsen, för att jag ska vilja fortsätta läsa.
 
Visst blir det emellanåt lite för mycket dyrkan av Johannes Verne och hans far av i princip alla - jag har tyvärr svårt att tro att någon kan vara så perfekt - men ändå är den tillräckligt underhållande och drivande. Det var en behaglig läsning, även om slutet var lite "rumpehugget".
 
Det här exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"Jag frågar inte efter kärleken, jag ger den."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: De ensamma gudarna, Louis L'Amour;

Nätkärlek med besked!

Igår hade jag en tämligen trevlig och intressant dag. Jag hade tagit ledigt från jobbet för att under förmiddagen kunna ägna mig åt ett projekt som jag håller på med. Jag passade även på att klippa mig (var ju över ett år sedan jag sist klippte mig, vilket jag kan tacka frisören för som klippte mig sist ...) och när jag kom hem, såg jag att jag hade fått det här kuvertet:
 
 
Och inuti fanns ett brev och en kartong:
 
 
Som du ser var kuvertet med dess innehåll skickat från mySafety och i brevet skriver de om näthat och att de nu har utvecklat en försäkring som heter DigitalSkydd. Du kan läsa mer om försäkringen på deras hemsida. Hur som helst, jag som bloggare erbjuds att testa på den här försäkringen gratis i ett år och om jag är intresserad vill de att jag hör av mig. Nyfiken som jag är gick jag in på deras hemsida och läste om försäkringen och den är faktiskt inte så dum när man tänker efter. I och för sig har jag som sagt inte råkat ut för särskilt mycket näthat genom åren, men om det nu skulle inträffa tycker jag att DigitalSkydd låter som en smart försäkring. Jag har därför svarat att jag gärna testar försäkringen.
 
Vidare tycker mySafety Försäkringar att jag är en riktig kärleksspridare (?) och vill därför gärna överlämna en hälsning. Det var det som kartongen innehöll och så här såg det ut när jag öppnade den:
 
 
Hur gulligt och påhittigt var inte det? Jag stirrade stumt på innehållet och sedan kunde jag inte sluta le. Vilken härlig överraskning! Det hade jag verkligen inte räknat med. :-) STORT tack till mySafety för denna häliga kärlekshälsning! Finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur glad jag blev.

 
Jag vill förtydliga att detta INTE är något samarbete med mySafety. Jag skrev det här inlägget för att visa hur glad jag blev över denna lila spontana gåva.


Dagens citat:

"Kärlek kan förflytta berg."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: #mernätkärlek, #nohatese, digitalskydd, mysafety, nätkärlek;

Personligt vs formellt?

Ibland är det en balansgång med hur personlig eller formell man ska/kan vara i vissa sammanhang. Beroende på hur pass personlig man väljer att vara, bestämmer man också samtidigt hur andra kan komma att uppfatta en.
 
Inför att vi skulle söka LiA-platser när jag gick på paralegal-utbildningen, blev vi påminda om att vi skulle se över våra e-postadresser. För- och efternamn var att föredra framför exempelvis "sexylady@...". I och för sig borde en e-postadress inte spela särskilt stor roll, men ärligt talat ger t.ex. "kalle.blomkvist@..." seriösare intryck än "sexylady@...". Vissa av min chefs (vuxna) klienter har e-postadresser som påminner om den sistnämnda och tyvärr händer det - i varje fall första gången jag får höra personens e-postadress - att jag funderar kring mognad etc. Fast det är klart, det finns oftast en historia och anledning bakom e-postadresser och liknande. Mitt eget bloggnamn (DreamingTiger) och den e-postadress som är kopplad till den här bloggen är inte heller särskilt seriösa, vilket jag har pratat om i ett tidigare inlägg. Dock skulle jag aldrig få för mig att använda den när jag exempelvis söker jobb eller om jag anlitar en advokat eller liknande. Fast det är bara hur jag själv känner.
 
 
 
Något annat som jag har funderat på är ens röstbrevlåda. Vissa spelar in ett eget meddelande, medan andra låter operatörens automatiska meddelande vara kvar. Själv föredrar jag - främst när jag ringer å jobbets vägnar - när man spelat in ett meddelande där för- och efternamn framgår. På det sättet vet man att man inte ringt fel, ifall personen man ringt till inte svarar. En annan av min chefs klienter (även denna vuxen) har spelat in ett meddelande som inleds med att man har kommit till en helt vanlig tjej som tänkte på en grej. Just ett sådant meddelande kan jag tycka är en smula olämpligt och inger (i mina ögon) lite av ett oseriöst intryck. Fast naturligtvis bestämmer var och en själv över sin egen röstbrevlåda.
 
Vad jag enkelt ville ha sagt var att trots att sådana saker som e-postadresser och meddelanden i ens röstbrevlåda egentligen inte ska spela någon roll, bör man ändå fundera på hur man kan komma att uppfattas av en potentiell arbetsgivare eller liknande. Visst är det bra att man har barnasinnet kvar eller att man är bekväm med att vara personlig även mot främlingar, men alla är vi människor och oavsett om det sker medvetet eller omedvetet, kan vi bli bedömda i vissa sammanhang. Det gäller helt enkelt att med omsorg välja hur man själv vill framstå.
 
Vad tycker du själv? Är jag helt ute och cyklar?


Dagens citat:

"Inget universitet kan lära dig att bli dig själv."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie