Kär lek? (Malin Johansson)

"Hur ignorerar man någon som bor bara ett snedsteg bort? Vad händer när man faller för någon som vägrar falla tillbaka? Inte sätter man väl upp post-its (som hamnar hos fel person), skriver dikter (som ingen får läsa) eller sover utanför dörrar (hos någon som inte är hemma)? ... Eller?

Joanna:
är 25 år och läser webbdesign.
kommer från Norrland och lyssnar på Queen.
får kärleksförklaringar från håll hon inte bryr sig om.
bokar flyg i fel riktning, tappar trosorna på centralen och umgås med vännerna när hon har lust.
Och apropå lust trodde hon sig ha tappat den någonstans vid transporten från Mensträsk till Malmö, men så flyttar vandrande viagra in i lägenheten bredvid ..."
 
 
 
Tidigare följde jag Malin Johanssons blogg och boken Kär lek? har legat i hyllan ganska länge. Det var tack vare kaosutmaningen 2015 som jag äntligen tog tag i den. Nu är jag tacksam för att jag gjorde det, för jösses vad underhållande den var!
 
På baksidan av Kär lek? står det att berättelsen bygger på verkliga händelser och jag funderade hela tiden på hur mycket den gör det, för Malin Johansson har lyckats bygga upp trovärdiga karaktärer som är så där lagom galna. Jag känner igen mig lite i Joanna och tycker många gånger synd om henne. Precis som jag, tycks hon vara en otursfågel.
 
Trots att man inte - åtminstone inte i mina ögon - får detaljerade beskrivningar av omgivningen, känner jag väl till de platser som nämns och annat vore väl konstigt med tanke på att jag trots allt växte upp och bodde i Malmö i ungefär nitton år. För mig är det ett plus att boken utspelar sig på en plats jag känner till. Vad jag dock tyckte mindre bra om, var utdragen ur olika låtar som Malin Johansson petat in ganska ofta. Vissa passade bra in, medan de oftast kändes irriterande. Det hade också varit bra om hon minimerat antalet väldigt korta meningar. Emellanåt blev det en aning för hackigt på grund av det.
 
Som helhet är Kär lek? ändå en välskriven och underhållande berättelse som fick mig att skratta rätt ofta. Jag ser fram emot att läsa mer av Malin Johansson.
 
Det här exemplaret har jag köpt.


Dagens citat:

"En kompis håller med dig, en vän argumenterar."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie