Afrikanen (Jean-Marie Gustave Le Clézio)

Uppläsare: Krister Henriksson
 
"I Afrikanen, 2004, hans trettonde bok på svenska, berättar Le Clézio om hur han som 8-åring efter kriget gör den långa resan till Nigeria, där han för första gången träffar sin far som länge arbetat som läkare i den afrikanska bushen. Mötet med denne främling och Afrika blir en omvälvande upplevelse. Den tvååriga vistelsen kom att för alltid prägla Le Clézio och hans författarskap. Afrikanen är lika mycket ett porträtt av fadern som av Afrika och Le Clézio själv."
 
 
Ganska snart insåg jag att Jean-Marie Gustave Le Clézios Afrikanen inte fungerar som ljudbok. Åtminstone inte för mig. Efter en liten distraktion tvingades jag börja om från början.
 
Afrikanen kräver fullständig uppmärksamhet från läsaren och uppenbarligen lyckades jag inte uppbåda det, i och med att jag mest tyckte att berättelsen kändes hoppig och mycket förvirrande. Kanske hade det gått bättre om jag läst den istället för att lyssna.
 
Förvisso var Afrikanen ingen berättelse som föll mig i smaken, trots Krister Henrikssons behagliga läsning, men jag kan ändå tänka mig att ge författaren ett nytt försök i framtiden med någon av dennes andra böcker.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Storytel.


Dagens citat:

"Hemligheten bakom framgång ligger inte i att göra sitt jobb utan att hitta den som passar att göra det."
(Andrew Carnegie)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie