Äntligen har Fabo blivit mer miljövänliga!

Under den tid vi bodde i Köping sorterade vi ut vårt matavfall och det tyckte jag var väldigt bra att göra. Det är inte alls krångligt och tar ingen tid att göra. Däremot gör man mycket för miljön och som världen ser ut nu med klimatförändringar etc., tycker jag att vi borde göra vad vi kan för miljön. Även små åtgärder kan göra nytta i längden. Visst, i skuggan av den stora flyktingkatastrofen kan detta kännas lite banalt, men jag tycker ändå att vi inte får glömma miljön - trots krig och elände.
 
Varken hyresvärden i Getinge eller vår nuvarande i Falkenberg erbjöd möjligheten att kunna sortera ut matavfall och det saknade jag. Mer än vad jag från början trodde att jag skulle göra. I en utvärdering av Fabo förra året, skrev vi att vi saknade just detta. Och nu - äntligen! - har Fabo bestämt att vi hyresgäster ska börja med matavfallssortering! Jippi! Nu behöver jag inte ha lika dåligt samvete de gånger då jag måste slänga grönsaker som tackat för sig. Jag hoppas att fler hyresvärdar tar efter. :-)
 
 
 


Dagens citat:

"Vi skrattar inte för att vi är glada - vi är glada för att vi skrattar."
(William James)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Bra att de blivit mer miljövänliga :)

#2 - - Cherry:

Vi har möjlighet till sånt men jag är för lat, orkar knappt sortera plast, glasburkar osv. Tidningar brukar åka i återvinning men allt annat slänger jag i vanliga soporna.

Svar: Fast så jobbigt att sortera är det inte? Vi har olika påsar för varje sak och det går lika snabbt att stoppa ned plast, metall etc i de påsarna, som att slänga allt i soporna. Tänk vad mycket man gör för naturen genom att sortera. :-D
Jessica