Killar och män drabbas också!

På sista tiden har jag blivit ganska aktiv på Twitter och den främsta anledningen är för att försöka nå ut med mitt skrivande. Fast det är också rätt intressant att läsa inläggen från en del av de som jag följer. Ett sådant exempel är författaren och komikern Niclas Christoffer.
 
I ett av sina inlägg länkade han till en debattartikel som han skrivit och som handlar om att även killar/män kan drabbas av ätstörningar. Läs gärna artikeln!
 
 
Jag håller med Niclas om att vi måste få in det manliga könet i diskussionen och komma ihåg att även de kan drabbas. Precis som Niclas skriver, kan konsekvensen annars bli att killar/män som drabbas väljer att inte söka hjälp. Det bästa vore om vi helt och hållet kunde släppa könsetiketterna och istället tala om att personer - oavsett kön etc. - har lika stor risk att drabbas av ätstörningar. Varför måste vi alltid precisera könstillhörighet? Vi är alla människor och påverkas lika mycket av yttre åsikter m.m.
 
Nu säger kanske någon att det är vanligare med att tjejer har ätstörningar, men det tror man bara för att det faktiskt är mer accepterat att tjejer söker hjälp och man håller mer koll på tjejer som avviker från "den normala vikten". Alla i min närhet var ju tvungna att tala om för mig att jag hade blivit väldigt smal när jag för några år sedan gick ned cirka 10 kg i vikt. Ifall vi hade varit mer öppna för att även killar kan vara offer för detta, tror jag att vi skulle upptäcka att det är minst lika vanligt med manliga offer som med kvinnliga.
 
Ett tips på en bra bok i ämnet är Niclas Christoffers bok Som Zlatan fast bättre.


Dagens citat:

"Kärleken är aldrig bortkastad. Besvaras den inte flödar den åter och helar och renar hjärtat."
(Irving Washington)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie