"Kvinnor förväntas göra det"

För ett tag sedan läste jag ett blogginlägg som handlade om det här om att mensskydd borde vara gratis (jag har skrivit mina egna åsikter här). När jag läste inlägget, tycktes det mig som om bloggaren försökte bemöta Evahs argument om att det inte borde vara gratis. Vissa saker som den aktuella bloggaren skrev tyckte jag lät logiska i och för sig, medan andra saker fick mig att se rött. Ett av dessa argument var att det borde vara gratis eftersom vi kvinnor ändå måste betala dyra pengar för smink, hårvård, hårborttagning m.m. Någon kommenterade det och menade att vi kvinnor inte alls måste sminka och raka oss. Då svarade bloggaren att vi visst måste göra det, eftersom vi kvinnor förväntas använda smink, raka oss m.m. - för annars anses vi fula och äckliga.
 
 
Där fick jag nog. Det är på grund av sådana tankar som gör att vissa personer inte känner att de kan vara sig själva, utan att de måste vara och göra på ett visst sätt, eftersom de annars ses ned på av samhället. I mina ögon är det fel och det är upp till oss att påverka och förändra samhället. Bloggen Bodypalace gör ett bra jobb i den frågan. Man måste helt enkelt stå på sig och inte böja sig för vad man tror att andra förväntar sig av en.
 
Att använda det som ett argument - att kvinnor måste sminka sig eftersom de förväntas göra det - är i mina ögon att framställa kvinnor som någon form av offer och det vägrar jag att se mig som. Visserligen byggdes inte Rom på en dag (sägs det), men man måste börja någonstans om man vill förändra samhället vi lever i. Jag anser att man bara ska sminka sig eller liknande om man själv vill  - inte för att man förväntas göra det. Om andra inte tycker om de val man gör, är det faktiskt deras problem, inte sant? Var och en bestämmer helt och hållet över sin egen kropp. Så det så. Jag själv har fått lära mig att leva utan att sminka mig (även om det för min del beror på att jag är allergisk mot kosmetika) och vet du vad? Jag har överlevt och jag är gift med en underbar person som älskar mig - trots mitt osminkade jag!


Dagens citat:

"Tillfredsställelse med uppgiften bringar perfektion till sysslan."
(Aristoteles)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie