Älskar jag mig själv?

Evah skrev tidigare ett inlägg där hon funderar på det här med att älska sig själv.
 
Man har ju jämt hört att man ska älska sig själv, men precis som Evah undrar jag vad det egentligen betyder? Jag vet att jag älskar älsklingen och jag älskade Jocke. Fast känner jag så för mig själv också? Nej, det kan jag faktiskt inte påstå. Fast i dagsläget hatar jag inte mig själv längre, även om också jag kan ha sämre dagar när jag tycker mindre om mig själv. Oftast är jag nog neutral när det gäller mig själv. Det är åtminstone så långt jag kommit.
 
Vad innebär det att man älskar sig själv? Känner man på samma sätt inför sig själv som jag känner för älsklingen? När vet man att man älskar sig själv? Och måste man älska sig själv? Räcker det inte med att bara tycka om?
 
 
 
Jag jobbar dagligen på att tycka om mig själv. Det är egentligen underligt att det är så mycket enklare att tycka om och till och med älska andra än att tycka om/älska sig själv. Eller så är det bara så för mig. Måhända är det jag som är för hård mot mig själv.
 
Egentligen borde jag ha som mål att älska mig själv, men då jag inte riktigt vet vad det egentligen betyder, borde jag kanske istället först ha som mål att tycka om mig själv. Det känns lite enklare att greppa och förstå. Åtminstone för mig.
 
Älskar du dig själv?


Dagens citat:

"Minns att lyckan inte beror på vem du är eller vad du har, den beror helt och hållet på vad du tänker."
(Dale Carnegie)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie