Boktrailer

Jag vet inte hur vanligt det här är, men då och då när jag är inne på olika bokbloggar och läser stöter jag på olika "trailers" - för böcker. Nu senast såg jag trailern för Rachel Abbotts Främlingsbarn. Jösses vad den var bra! Visst hade jag läst lite om boken innan, men efter att ha sett det här videoklippet blev jag definitivt sugen på att läsa boken. Se själv:
 
 
Det är en ganska smart idé, om man tänker efter. En skickligt uppbyggd filmtrailer kan ju locka tittare till den kommande filmen, så varför skulle det inte fungera för böcker? Kanske skulle man till och med kunna locka personer som i vanliga fall kanske inte läser så ofta eller kanske inte brukar läsa en viss typ an genre. Allt beror ju på hur bra man har byggt upp sin trailer.
 
Blev sugen på att göra något liknande - bara för att testa. Fast jag har aldrig gjort något sådant tidigare. Risken finns därför att det inte blir så bra. Hmm ... Jag får fundera på det.
 
Vad har du för åsikt om boktrailers?


Dagens citat:

"Ty anser du en gång någonting av allt detta yttre för ett gott eller ett ont, så är det alldeles oundvikligt att du börjar anklaga och hata upphovet till allt detta, så snart du går miste om vad du åtrår eller råkar ut för vad du avskyr."
(Epiktetos)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie