Dag 21: Jag som barn [30 dagar]

Minns du julkalendern som jag hade under 2014? Där skrev jag ett liknande inlägg, men eftersom jag gillar variationer ska jag försöka skriva något nytt.
 
Jag har alltid älskat att pyssla och experimentera och gjorde en massa sådant som barn. När jag gick på lågstadiet fick jag med mig några klasskamrater på en knasig idé - vi skulle göra naturligt klister utav lönnträdens växter. Du vet, de där som man öppnade upp och fäste på sin egen näsa. Jag skapade egna böcker som jag skrev för hand och jag gjorde även en tidning för familjen som jag fyllde med påhittade artiklar och annat skoj.
 
 
Trots att jag var extremt blyg som barn, älskade jag att umgås med andra barn och lära känna nya. Jag avskydde när andra inte fick var med och brukade därför vara bland de första i klassen som tog mig an nya elever. Jag föredrog alltid att vara ute och leka med kompisar, framför att sitta hemma och titta på TV. Dock bjöd jag knappt hem några kompisar, eftersom de fastnade just framför TV:n varje gång. Anledning? Vi hade väldigt många filmer ... Flera hundra. Därför fick det bli utelekar. :-)
 
Nu kanske minnet sviker mig, men jag vill minnas att jag var ganska sprallig och oerhört pratig. Hemma och på raster eller utanför skolan i övrigt höll jag nästan aldrig tyst. Emellertid har jag (nästan) alltid lyckats hålla mun under lektionerna. Det är strongt jobbat för en pratkvarn som jag! Jag var också ... Jag höll på att säga modig, men nu i efterhand är det kanske riktigare att säga dumdristig? Så snart något äldre barn var elak mot min syster eller mina vänner, gav jag mig på dem. Jag minns att en kille i min systers klass alltid sprang när han såg mig, efter att jag ... gett mig på honom en gång.
 
Nu när man tänker tillbaka på det så här långt i efterhand, känns det nästan främmande. Tänk så länge sedan det var som jag var barn - och ändå har jag svårt att ta till mig att jag snart (om bara några få år) blir 30. Vart tog tiden vägen?!


Dagens citat:

"Ödet är ingen slump. Det är ett val."
(William Jennings Bryan)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie