Drakarnas dans (Gerorge R.R. Martin)

Drakarnas dans är fortsättningen på Kråkornas fest och därmed femte delen av serien Sagan om is och eld. Med anledning av det finns det risk för att spoilers kan förekomma i inlägget.
 
Uppläsare: Harald Leander
 
"De sju konungarikenas framtid är osäker. Det jäser överallt i Västeros. I öster regerar Daenerys Targaryen, hennes många fiender är villiga att riskera allt för att oskadliggöra henne och hennes tre drakar. Men en ung man beger sig frivilligt iväg för att söka upp henne av helt andra skäl. Samtidigt tvingas Tyrion Lannister att fly med ett pris på sitt huvud, och det märkliga sällskap som blir hans allierade är inte vad de utger sig för att vara.

Intriger och förräderi, maktspel och ond bråd död är ständigt närvarande. Fredlösa och präster, riddare och soldater, ädlingar och slavar, ingen går säker, ingen slipper undan. Många kommer att gå under, andra växer sig starkare i skuggan av mörkret. I tider av omvälvande förändring för ödets vindar och kampen om tronen dem samman till den mäktigaste dansen på liv och död som någonsin skådats."
 
 
 
I Drakarnas dans märker man - ifall man har sett TV-serien först såsom jag har gjort - att TV-serien skiljer sig ganska mycket från boken. Nu fanns det inte särskilt många likheter längre. Framförallt finns det en, i mina ögon, viktig intrig i femte boken som försvunnit i filmatiseringen. Det ska därför bli intressant att se hur de får ihop det i TV-serien och hur det slutet kommer skilja sig från det slut som George R.R. Martin kommer skriva.
 
Utöver det tycker jag att Drakarnas dans är bättre än Kråkornas fest, i och med att det är mindre utfyllnad i den femte boken. Det var i alla fall så jag upplevde det och nu kändes det som var utfyllnad mer relevant än i den fjärde boken. Dock hade jag önskat att det var färre namn- och släktvapensuppräkningar. Efter fem böcker blir det ganska irriterande - och särskilt då uppräknandet sker i tid och otid i varje bok - för jag kommer ändå aldrig minnas alla detaljer. Åtminstone inte när det gäller birollerna.
 
Som helhet är serien Sagan om is och eld underhållande att lyssna på. Jag ser fram emot de två kommande delarna.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Falkenbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Vänd dig till din själ för svaren."
(Johnny Rivers)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie