Böcker som skildrar ens yrke?

Bokbloggsfråga: Finns det några böcker som skildrar ditt yrke? Och finns det några böcker som du läst där du blivit nyfiken på ett helt annat jobb än det du jobbar med? Eller kanske någon bok som gjort dig totalt osugen på ett visst yrke?
 
Som bekant jobbar jag som advokatsekreterare och såvitt jag kan komma ihåg har jag inte läst en enda bok som handlar om just en advokatsekreterare. Däremot har jag läst en rad böcker som utspelar sig i den juridiska världen och som handlar om åklagare, advokater m.m. Om man är intresserad av den amerikanska synvinkeln, är John Grishams böcker ett bra exempel. Vill man däremot läsa om en svensk advokat, är Thomas Bodströms böcker ett annat alternativ.
 
 
 
Visserligen var detta innan jag alls började jobba, men i samband med att jag läste Timeline, var jag sugen på att utbilda mig till och jobba som arkeolog. Just då tyckte jag att det lät som ett spännande yrke.
 
I skrivande stund kan jag faktiskt inte komma på någon bok som gjort mig osugen på ett visst yrke. Hmm ... Jag får nog fundera lite till på det där. Jag hojtar till om jag kommer på någon bok som passar in.
 
Hur är det för din del? Eller har du ytterligare tips på böcker av den typ som jag redan nämnt?


Dagens citat:

"Framför allt, var sann mot dig själv. Om du inte kan göra det hjärtligt, ta dig ur det."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie