Här odlas gubbar!

I våras besökte vi Blomsterlandet här i Falkenberg och införskaffade lite blommor m.m. som vi kunde plantera på vår balkong. När vi bodde i Köping testade vi på att odla hallon, fast det gick inte så bra när hösten/vintern väl kom. Att jag har svarta fingrar istället för gröna kan säkert ha något med saken att göra ...
 
Hur som helst, när jag såg att de sålde jordgubbsplantor, kunde jag inte motstå dem och därför lät vi tre stycken följa med hem. Redan efter ett litet tag fick vi vår första gubbe:
 
 
Med jämna mellanrum har vi kunnat plocka en och annan liten jordgubbe från plantorna. Fast i skrivande stund har det dröjt ett tag sedan vi senast kunde njuta av en egenodlad gubbe. :-( Jag hoppas att det vänder snart! Jag är väldigt förtjust i det här med att odla eget. Dill, persilja och gräslök finns bland favoriterna. Fast att testa på att odla andra saker är inte helt fel.
 
Undrar om man kan muta plantorna på något sätt så att de spottar fram fler jordgubbar ... Får ta och undersöka den saken.


Dagens citat:

"Njutning och smärta är bara sinnets brus; behandla dem lika, och kvar finns endast lycka."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie