Hemmestorps mölla

I somras var jag, älsklingen och mina föräldrar ute på en liten utflykt i Skåne. Innan vi nådde vår slutdestination för dagens utflykt, stannade vi till vid Hemmestorps mölla och såg på storkarna som ingår i storkprojektet där borta. Jag hade varit där en gång tidigare under 2011 med mina föräldrar och min syster, men då hade det inte funnits storkungar, vilket det fanns nu. Eller, i varje fall lite yngre storkar.
 
 
 
Även en liten gök höll oss sällskap och jag blev genast ivrig och ville få med ljudet i ett litet filmklipp. Tror du inte att den dumme göken slutade låta just då? Så höll den på flera gånger och jag svor lika många gånger! Dumma gök ...
 
 
 
 
Jag tycker att det är bra att det finns den här typen av bevarande-projekt. Istället för att utrota djuren, borde vi vara rädda om dem. Man ska vara snäll om man är stor, brukar det ju heta.


Dagens citat:

"Att bevara den inre tystnaden – mitt i stojet. Att förbli öppen, stilla fuktig mylla i det fruktbara mörker där regnet faller och säden gror – hur många som än i det torra dagsljuset trampar fram över markerna i virvlande damm."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Storkiga kramar
Jessie