Titel som beskriver mig bäst

Bokbloggsjerka: Av böckerna i din bokhylla, vilken titel beskriver dig bäst?
 
Det här var faktiskt en ganska svår fråga att svara på, om jag får vara helt uppriktig. Jag stod en ganska lång stund framför hyllorna med lästa böcker och spanade in titel för titel. Till slut fastnade jag för två; Sår och Rymmaren.
 
Just nu känns Sår ganska passande, med tanke på hur mitt liv var tidigare och alla de olika sår jag bär med mig. Även de senaste tre åren har gett mig nya sår, men även lärt mig nya saker om mig själv. Vissa sår är lättare att få läkta än andra. Det finns vissa sår i min själv som fortfarande inte har läkt och kanske aldrig kommer att göra. Dock har jag för var dag som går försökt lära mig att leva med detta. Att göra det bästa av situationen.
 
 
 
På olika sätt är jag lite av en rymmare och därför tyckte jag att Rymmaren beskriver mig även den ganska bra. Vad är det då jag rymmer ifrån? Tja, vad finns det inte att rymma ifrån? Känslor, jobbiga tankar och situationer ... När allt kommer omkring är vi kanske alla rymmare, var och en på sitt vis. Jag tror att det (åtminstone nästan) alltid finns något som man vill komma ifrån. För min del är det tankar och känslor som dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år som ständigt gnager på min insida. Jag gör vad jag kan för att undkomma dessa, eftersom jag vet att jag faller ganska hårt och mår väldigt dåligt när de väl får fäste i mig.
 
Vilken/vilka titlar beskriver dig bäst?


Dagens citat:

"Den grad av lycka du har beror på den grad av frihet du har i ditt hjärta."
(Thich Nhat Hanh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Katten Jones:

Om jag ska välja en titel som beskriver mig så väljer jag "Stark". Inte för att jag nödvändigtvis känner mig särskilt stark eller alltid är det, men det är som minst något jag tänker sträva efter. Positivt tänkande liksom 😊

Svar: Det är smart att tänka så :-) Så långt tänkte inte jag. Jag tog frågan mer bokstavligt.
Jessica

#2 - - Katten Jones:

Det är ju inte fel det heller! Jag trot att jag tolkar på detta sätt mycket för att mitt fokus ligger mer framåt idag än förr. Jag tenderar att fokusera för mycket på det jag vill förändra idag när sådant här dyker upp annars och det brukar sluta med att jag känner mig lite nedslagen istället. Jag vet inte om metoden är bra än, men jag har goda förhoppningar 😊

Svar: Det låter som en smart metod, så jag håller tummarna för att det fungerar. :-) Lycka till. ^^
Jessica

#3 - - Hanan:

Nu fick du mig att springa ner till bokhyllan och kolla. Fastnade vid "En tid för mirakel". Den beskriver inte mig som person kanske, men med tanke på hur mitt liv har vänt så passade den mig perfekt. Och jag förväntar mig ännu fler mirakel :)

Svar: Det var en väldigt tänkvärd titel och förklaring. :-D Det är bra att du har den inställningen. :-)
Jessica