Jag har blivit en av dem!

När jag jobbade på hyresnämnden, kunde vi ibland bli lite irriterade på folk som ringde från bostadsrättsföreningar, i och med att de alltid kände sig tvungna att förklara vilken roll de hade i en viss bostadsrättsförening (ordförande, kassör m.m.). För vår det spelade den detaljen ingen som helst roll. Vi gav inga fördelar till någon - oavsett vilken roll i styrelsen de hade. Alla behandlades lika.
 
Jag har motvilligt insett att jag har blivit en av dem - åtminstone när jag ringer jobbsamtal. De allra flesta gångerna förklarar jag varifrån jag ringer. Ett undantag är när jag ringer till en växel, för då inbillar jag mig att växeltelefonisten bara vill veta vart jag vill bli kopplad.
 
 
Kullaberg.
 
Fast anledningen till att jag förklarar att jag ringer från en advokatbyrå, har inget att göra med att jag vill glänsa eller att jag tror att jag är viktigare än andra. Det är helt enkelt för att den jag ska prata med - och då framförallt myndighetspersoner - ska förstå anledningen till att jag ringer. Om jag exempelvis ringer till en domstol och begär ut en icke sekretessmarkerad handling, behöver jag inte säga vem jag är eller vad jag ska ha handlingen till. Domstolsarbetaren får inte heller fråga vem jag är eller vad jag ska ha handlingen till. Just det kunde jag tycka var lite jobbigt ibland när jag jobbade på hyresnämnden, eftersom det inte alltid kändes rätt att lämna ut handlingar så där till vem som helst. Därför inbillar jag mig att om jag säger till exempelvis handläggaren på Kronofogdemyndigheten att jag ringer från en advokatbyrå, förstår (förhoppningsvis) denne att det finns en anledning till att jag vill veta vilka skulder en specifik person har. Det känns åtminstone bäst för mig.
 
Kanske var det av samma anledning som bostadsrättsmänniskorna presenterade sig med vilken roll de hade? Fast oftast brukade deras roll inte spela någon roll ändå. Det hade ju räckt med att de sagt att de ringde från den och den bostadsrättsföreningen eller satt i styrelsen för den eller den föreningen. Men de ville alltid förtydliga vilken roll de hade. Det var det som vi tyckte var lite störande. Men men. Deras syfte var kanske samma som det behov jag själv känner? Vem vet.


Dagens citat:

"Ett existentiellt ja till obegränsad samhörighet, det är kärlek."
(David Steindl-Rast)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie