Nya förbindelser (Kate Coscarelli)

"Cake Halliday har allt. Hon är mycket vacker. Hennes förmögne man älskar henne högt. Den dag hon plötsligt och utan ett ord till någon lämnar sitt vackra hem i Los Angeles har hon bjudit till en större middag. Hon kommer inte att vara där, hon vill skapa förvirring. Men hon är noga med att lämna sitt hem i absolut perfekt ordning innan hon ger sig av. Hon har sina skäl, skäl som har sina rötter i en ofullbordad kärlekshistoria som aldrig släppt sitt grepp om henne. För att kunna genomföra sina planer måste hon byta identitet, och Cake Halliday blir Trish Delaney.
 
Skuggan av den hänsynslöse, maktfullkomlige och perverse fadern tvingar Vanessa Fallon att lämna Los Angeles. Hon måste frigöra sig från sina fruktansvärda minnen för att kunna börja om. Men först har hon ett uppdrag att utföra; hon måste till rätt man överlämna ett budskap. Budskapet är dödande om det kommer i fel händer och det har betydelse för Amerikas framtid. Vanessa Fallon blir Ann Fitzgerald och när hon och Trish Delaney möts i New York är det på senator Red O'Sheas kampanjhögkvarter. Där finns också Millie Burton, elegant, rik och vacker, och med ett passionerat intresse för presidentkampanjen. Men kanske mest för Red själv...
 
Den muntra, glittrande Manhattan med sin virvelvind av sociala, romantiska och politiska intriger bildar bakgrund  till denna roman om passion, pengar och makt."
 
 
 
 
Det tog ett tag för mig att komma in i Nya förbindelser och hålla isär vem av karaktärerna som var vem - jag hade nämligen inte läst baksidestexten innan jag började läsa boken. Fast efter ett tag lyckades jag hålla reda på saker och ting och då gick läsningen enklare. Som helhet var det en helt okej berättelse, även om jag kan tycka att den där hemligheten som man till slut får reda på i slutet var lite väl krystad. Dessutom kan jag tycka att Kate Coscarelli försökte lite för mycket när hon skulle skruva upp spänningen kring den här hemligheten. Jag hade nästan slutat vara nyfiken när hon väl klämde fram vad det handlade om. Om berättelsen hade putsats till lite, är jag övertygad om att det här hade kunnat vara en riktigt bra bok.
 
Det här exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"Löften och skorpor är till för att brytas."
(Jonathan Swift)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie