Vad är det som lockar med pseudonymer?

Du minns kanske att jag tidigare har skrivit lite om det här med pseudonymer? Dels förstod jag inte riktigt varför man väljer att skriva under pseudonym (vilket jag fick bättre förståelse för tack vare Kattens Jones kloka kommentar), dels förstår jag inte varför vissa författare först skriver under pseudonym och sedan ändå väljer att gå ut med sin identitet. Det finns dessutom ytterligare en aspekt som jag förstår ännu mindre av och det är varför man lägger ned sin tid och energi på att avslöja pseudonymer? Vad är vitsen med det?
 
Mina funderingar uppkom i samband med att jag såg den här artikeln.
 
 
 
 
Jag menar, om en författare nu väljer att skriva under pseudonym - varför kan läsaren då inte acceptera att det är på det sättet? Varför måste man alltid ha reda på den bakomliggande sanningen?
 
En del saker kan jag förstå att man vill eller behöver få veta den bakomliggande sanningen till. Fast en pseudonym? Vad för skada gör det att inte känna till en författares verkliga identitet? Ingen, såvitt jag kan komma på. Egentligen spelar det väl knappast någon roll vem som har skrivit en bok? Det viktigaste är väl ändå innehållet?
 
Jag kan tycka att det ibland kan vara bättre att låta saker och ting vara. Man tjänar ju inget på att ta reda på identiteten bakom en pseudonym. Man har bara slösat bort sin egen tid. Vad tycker du själv?


Dagens citat:

"Alla är en spegelbild av dig själv – dina egna tankar som kommer tillbaka till dig själv."
(Byron Katie)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie