Daisypath Anniversary tickers

Dag 7: Tre favoritrecept [30 dagar]

Chokladtryfflar med pepparkakssmak
Jag har skrivit om dessa väldigt goda raw-tryfflar här. Jag tycker att de passar väldigt bra till kvällsfikat när jag och älsklingen sitter i soffan med en kopp te och ser på TV. Testa gärna dem om du inte redan har gjort det.
 
Varm choklad utan vitt socker
Det var för ett tag sedan som jag hittade det här receptet på varm choklad utan vitt socker och ända sedan dess har jag och älsklingen druckit varm choklad ganska ofta här hemma. ;-) 
 
 
 
God och nyttig chokladkaka
Det här receptet var ett av de första raw-recept som jag och älsklingen testade på. Det var min svärmor som tipsade om oss det när vi var och besökte henne i Dalarna sommaren 2014. I början bakade vi den ganska ofta, fast nu måste jag erkänna att det var ett tag sedan vi bakade den. Borde kanske ta mig tid att göra det, för det finurliga med den här kakan - precis som ganska många andra raw-kakor - är att den går utmärkt att frysa in för att sedan tas fram när suget faller på.
 


Dagens citat:

"Om du alltid säger “vi får se” händer det aldrig någonsin någonting."
(Nalle Puh)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tackar jag mig själv?

Evah skriver emellanåt att vi inte får glömma bort att tacka oss själva för saker vi gör - oavsett hur "små" de än kan vara. Även Mia Törnblom nämner detta i sin bok Självkänsla nu!.
 
Jag är ganska dålig på att tacka mig själv, eftersom det varje gång känns som om jag skryter och det vill jag ju inte göra. Någonstans inom mig ropar en röst något i stil med "Vem tror du att du är?! Vem säger att du är bättre än någon annan?!" Fast det handlar inte om det. Det handlar bara om att bekräfta sig själv. När älsklingen har lagat en god middag, är jag inte sen med att berätta att jag tyckte om maten. Dock är det inte lika självklart för mig att säga det om det är jag själv som har lagat maten.
 
 
Visst är det löjligt? Varför ska jag inte kunna berömma mig själv när jag har gjort något bra eller lagat en middag som jag faktiskt tycker smakar bra? Genom att bekräfta sig själv bygger man faktiskt på både sin självkänsla och sitt självförtroende och det är något som jag verkligen behöver. Jag tror inte att jag är ensam om det.
 
Det får med andra ord vara slut på min rädsla över vad andra ska tycka när jag berömmer mig själv. Vad spelar det för roll vad andra tycker? Ingen som helst roll! Gör jag något bra, ska jag faktiskt uppmärksamma det för mig själv. Det är trots allt vad jag skulle göra för andra. Man brukar ju säga att man ska behandla andra så som man själv skulle vilja bli behandlad, fast i mitt fall är det snarare tvärtom.


Dagens citat:

"Det svåra och det lätta fullkomnar varandra."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

I dimman då sommaren dör (Alex la Guma)

"Alex la Guma, ett av den sydafrikanska litteraturens främsta namn, introduceras här på svenska. I hans bok möter vi apartheidpolitiken sådan de svarta upplever den; deras argument för sin frihetskamp får en förödande tyngd."
 
 
 
I I dimman då sommaren dör skildrar Alex la Guma en del av apartheidsamhället som rådde i Sydafrika. Även om jag anade det redan innan, får man nu svart på vitt se exempel på det fruktansvärda och ondöiga våld som de svarta blev utsatta för, utöver annan förnedring. Jag kan inte bli annat än upprörd. Det samhället måste ha varit fruktansvärt att leva i.
 
Dock tycker jag ändå inte att Alex la Guma lyckas lyfta berättelsen. I mina ögon känns den väldigt platt och redogörande istället för berättande. Läsaren får följa Beukes, men istället för att bjudas in till att vara en del av berättelsen känner jag mig endast som en betraktare. Jag får aldrig lära känna Beukes - inte ens när han tänker tillbaka på när han träffade sin fru - och det får mig att inte kunna känna med honom eller relatera till honom.
 
På sina håll känns berättelsen också förvirrande då man inte riktigt vet vad som är tillbakablickar och vad som är "nutid". Jag hade önskat att Alex la Guma dykt ned djupare i de händelser som utspelar sig och det samhälle han skildrar. Som det ser ut nu, känns det som att det mest är skrapande på ytan som han ägnat sig åt.
 
Det här exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"Ge alla ditt öra men endast några få din röst."
(William Shakespeare)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 6: Mitt drömjobb [30 dagar]

Nu vet jag inte längre om det verkligen hade varit mitt absoluta drömjobb, men i flera år drömde jag om att få utbilda mig till åklagare. Dock räckte inte betygen hela vägen och därför var det guld värt att få praktisera på en åklagarkammare under min paralegalutbildning! Visserligen var det inte som åklagare jag praktiserade, utan som administratör. Fast det var så himla roligt!
 
Mitt skrivbord på åklagarkammaren.
 
Men om jag då funderar på vilket som skulle vara mitt drömjobb utifrån mina nuvarande förutsättningar, vilket jobb skulle det då vara? Som det känns nu skulle det vara som domstolssekreterare/paralegal på en tingsrätt alternativt som administratör/paralegal på en åklagarkammare. Under min utbildning praktiserade jag som detta och det var både roligt och lärorikt att vara på båda dessa arbetsplatser. Tack vare min paralegalutbildning använde tingsrätten mig som en notarie och på åklagarkammaren fick jag göra rättsutredningar åt en av åklagarna, skriva stämningsansökningar m.m.


Dagens citat:

"Om ett problem kan lösas, så kommer det att lösas. Om det inte kan lösas, så hjälper det inte att oroa sig."
(Dalai lama)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Hur det gick i NaNoWriMo

NaNoWriMo pågår under november månad varje år och i november 2015 deltog jag med min roman som jag håller på att skriva. När halva november hade gått, skrev jag här på bloggen att jag hade skrivit 3.791 st ord. Målet under november är 50.000 ord.
 
 
 
Jag hann aldrig skriva så pass många ord, men för mig gör det inget. Jag är bara glad över att jag deltog, för det fick mig att komma igång med romanskrivandet. Det är lätt hänt att skrivandet kommer lite i skymundan när jag jobbar åtta till fem varje vardag och på helgerna går tiden åt till sådant som jag inte hinner eller orkar med under vardagarna. Dock hann jag aldrig registrera hur många ord som jag faktiskt hann skriva under hela november. Det var lite synd, men efter att ha suttit och räknat igenom de ord jag hann skriva, har jag kommit fram till att totalt skrev jag 6.046 ord.

Haha! Jo, jämfört med hur många ord som var målet, kan detta tyckas vara väldigt lite. Men som sagt är jag ändå nöjd eftersom jag kom igång att skriva. Nu ska jag bara skriva rent (eftersom jag skrev för hand) och sedan kommer jag fortsätta att skriva på romanen, parallellt med novellsamlingen. Jag har ju som mål att bli klar med båda under 2016, så vi får se om jag lyckas.


Dagens citat:

"”Öga för öga” slutar med att hela världen blir blind."
(Mahatma Gandhi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Som att springa in i en vägg

Tack och lov är dessa dagar färre nu, men med jämna mellanrum drabbas jag av en plötslig orkeslöshet. Vid dessa tillfällen känns det ungefär som om jag har sprungit in i en vägg och att jag i kollissionsögonblicket tappade all ork och lust att göra saker. Det känns nästan som om jag blir ett tomt skal.
 
Värst är när det händer på arbetstid, för jag måste ju trots allt jobba! Dock har jag börjat lära mig att hantera dessa situationer bättre. Jag försöker att aktivt tänka på att inte få panik när detta händer. Inget blir bättre av att få panik. Det enda som händer är att jag med stor sannolikhet får ångest och det vill jag absolut inte ha! Därför försöker jag lugna ned mig, fundera ut hur det kommer sig att jag känner så just då och sedan låter jag det ha sin gång. Känslan får försvinna av sig själv, för jag har lärt mig att ju mer jag kämpar emot det, desto värre blir det. Jag vet trots allt att det faktiskt kommer försvinna.
 
 
 
Hur gör jag då för att vänta ut det? På jobbet (för det är främst där jag drabbas av den här orkeslösheten) försöker jag ägna mig åt lite enklare arbetsuppgifter som inte kräver så mycket av mig. Då blir det lättare att bit för bit övergå till arbetsuppgifter som är mer krävande så att säga. Hittills har den taktiken fungerat ganska väl. Fast jag längtar tills jag slipper dessa stunder överhuvudtaget.
 
Händer detta även dig? Hur gör du för att handskas med dessa situationer i så fall?


Dagens citat:

"Tro – att inte tveka!"
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 5: Tre hälsotips [30 dagar]

Hoppsan ... Jag vet inte om jag egentligen är rätt person för att ge sådana här tips. Fast det skadar inte att försöka. Men kom bara ihåg att detta är tips utifrån min egen erfarenhet. Det jag säger är ingen konkret sanning.
 
Byt ut vitt socker
På senare år har jag fått lära mig att det vita sockret faktiskt är ett rent gift och dessvärre har jag själv fått uppleva vilken drog det faktiskt är. Jag har inte blivit helt sockerfri och det kommer jag antagligen aldrig bli. Fast mitt mål är att dra ned så mycket som möjligt på sockerkonsumtionen, utan att behöva sluta äta godsaker. Hur ska man då göra? Testa på raw-bakande! Jag har själv blivit förvånad gång på gång över hur sött och gott bakverk kan bli när man använder färska dadlar - och jag tycker inte ens om att äta dadlar som de är! Dock känner man inte dadelsmaken i bakverken, utan endast det söta. Banan fungerar också ganska bra, fast det ger en så stark smak. Därför föredrar jag dadlar.
 
Raw-chokladkaka. Inget vitt socker så långt ögat kan nå!
 
"Motionera" regelbundet
Nej, det är kanske ingen nyhet att man ska röra på sig dagligen. Jag har fått lära mig att det är 30 minuter varje dag som gäller och då ska man också bli andfådd. Jag ska erkänna att jag inte motionerar på det sättet varje dag, men jag ser ändå till att röra på mig dagligen i form av promenader. När det har varit fint väder har det hänt att jag har gått en promenad på lunchen. Utöver det tränar jag pass cirka två gånger i veckan; zumba på onsdagar och cirkelpass på lördagar. Det händer att jag tränar ytterligare pass under veckan, men jag har blivit tvungen att dra ned lite på det. Men två pass i veckan känns ändå helt okej för mig. :-) Jag har dessutom planerat att snart börja cykla till och från tågstationen igen. Nu när snön är borta finns det ingen ursäkt för att inte cykla! Och det är också okej motion, även om promenader kan ge mer effekt. Med andra ord krävs det inte mycket. Bara man ser till att röra på sig och inte bara sitta inne.
 
Tänk positivt
Visst låter det enkelt? Det är det inte. Långt ifrån. Fast man mår så mycket bättre när man väljer att inte fokusera på det negativa som händer och istället riktar uppmärksamheten mot allt positivt som finns i ens liv. I skrivande stund håller jag på att lära mig hur jag ändrar mitt tankesätt och hittills har jag faktiskt mått ganska bra. Istället för att låta negativa saker tränga sig in och förgifta mitt sinne, försöker jag låta det rinna av mig och fokuserar på annat som får mig att må bra. Och vet du? Det funkar! Efter cirka tre års mörk depression känns det fruktansvärt bra och skönt att äntligen ha lyckats kliva ut i ljuset! Visst har jag mina dåliga dagar fortfarande, men jag är trots allt bara en människa. Det tar tid.


Dagens citat:

"Du kan känna missnöjdsamhet eller tillfredsställelse. Du kan inte känna både och."
(Helen Schucman)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Då blir det åter Pridefestival i Falkenberg!

För tredje året i rad anordnas en pridefestival i Falkenberg, men till skillnad från första och andra året kommer det vara festligheter under tre dagar; 17 - 19 juni 2016. Och tydligen är det en förening som ska hålla i festivalen i år. De andra åren har det varit kommunen som gjort det.
 
 
Jag ser fram emot Pridefestivalen! Dock vet jag inte om jag kommer kunna delta under alla tre dagarna, men kommer jag försöka att vara där under åtminstone någon av dagarna. Förhoppningsvis kommer jag kunna gå med i paraden för tredje året i rad! :-D
 
Fast det där med att de ska göra om loggan ... Det vet jag inte om jag är riktigt förtjust i. Visst förstår jag att de inte bara kan ta falken som varit Pride Falkenbergs logga de andra två åren - för det är trots allt Falkenbergs kommuns logga och nu är det ju inte kommunen som ska hålla i det. Fast den är så fin! Regnbågig och allt. Aja, den nya loggan blir säkert minst lika bra. :-)
 
Det är roligt att det anordnas sådana här festivaler runt om i landet och gör människor uppmärksamma på det problem som faktiskt finns. Jag förstår inte ens varför man ska bli behandlad annorlunda på grund av vem man älskar eller hur man ser sig själv? Vi är alla människor med lika stort värde! Jag hoppas i alla fall att samhället genom sådana här evenemang kan bli mer förstående och tolerant. Och förutom det har det varit så mycket kärlek och glädje på Falkenbergs Pridefestival, vilket i mina ögon är ännu ett plus! :-D
 
 
Jag hoppas också att författaren och komikern Niclas Christoffer kommer till Falkenberg som vanligt. Niclas Christoffer är en så himla mysig och trevlig person. :-) Och så skriver han böcker om viktiga budskap! Du har väl inte missat Som Zlatan fast bättre, Som James Dean fast snyggare och Airtight?
 
Så ... Ses vi i Falkenberg den 17 - 19 juni? :-D


Dagens citat:

"Medvetenhet är kärlek i handling."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 4: Ett land jag vill besöka [30 dagar]

Under den senaste 30-dagarsutmaningen besvarade jag en liknande fråga här.
 
På väg till Svalbard - klockan är runt kl. 12-13 på dagen!
 
Dock känner jag mig rätt nöjd med hur jag har det och de länder som jag redan har besökt, så jag känner faktiskt inget trängande behov av att jag måste besöka ytterligare länder. Fast visst, det hade förstås fortfarande varit roligt att besöka England, Frankrike och Irland. Kanske blir det tillfälle till det någon gång. Man vet aldrig. :-) Men som sagt, jag blir inte besviken om det inte blir så.


Dagens citat:

"Jag är nog av en konstnär för att rita fritt från min fantasi. Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskap är begränsad. Fantasi omsluter världen."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

"Det där borde man filma."

Som jag har berättat tidigare, har jag den lilla egenheten att jag talar med djur - både tama och vilda. Sådan har jag alltid varit. Att jag sedan kanske inte alltid får något konkret svar är en annan femma. Man kan ju inte få allt här i livet, eller hur?
 
Hankatten (katten vi hade innan vi skaffade Ninjan och Fåntratten) var väldigt pratglad och speciellt under sista tiden i livet. Fåntratten påminner lite om honom. Framförallt när han tycker att det är dags för mat, det lilla matvraket. När han sätter igång att prata, då brukar jag svara honom. En kväll när jag stod och fixade dels min och älsklingens mat, dels djurens mat, stod jag och pratade med Fåntratten - som tyckte att jag tog för lång tid på mig att fixa hans mat. Plötsligt kom älsklingen ut i köket och skrattade. "Det där borde man filma", sade han och när jag undrade varför i hela fridens namn då, svarade han att mitt och Fåntrattens samtal lät roligt.
 
 
...
 
Jag kontrade med att han minsann också pratar med katten! Jo, det gör han i och för sig, men tydligen hör man inte själv hur roligt det låter.
 
Borde kanske vara mer försiktig när jag och Fåntratten samtalar. Annars kanske vi hamnar på YouTube ..?


Dagens citat:

"Alla kan inte göra stora saker. Men alla kan göra små saker med stor kärlek. Vänliga ord kan vara små och enkla att uttala, men de ekar i oändlighet."
(Moder Theresa)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ofattbar inskränkthet!

Jag beundrar Bodypalace och det arbete som killen bakom sidan gör. Bodypalace och alla modiga människor där ute som vågat skicka in bilder på sig själva har hjälpt mig genom åren med synen på min egen kropp. Det känns som att det faktiskt börjar ske en förändring i samhället (eller är det bara jag som inbillar mig?). Se bara på Barbie-dockan som nu ska göras om!
 
Fast än tycks vi inte ha kommit tillräckligt långt, med tanke på hur Bodypalace:s grundare blev behandlad i badhuset när han bestämde sig för att - som ett experiment - ha trosor på sig. Jag blev upprörd av att läsa vilka reaktioner som uppstod bland männen i omklädningsrummet. Seriöst? Har vi verkligen inte kommit längre? Varför ska vi bry oss om vad andra har på sig eller inte har på sig? Om nu kvinnor kan klä sig mer manligt nuförtiden, varför ska inte män också kunna ha på sig vad som är "typiskt kvinnligt"? Från början var det inte naturligt att kvinnor gick i byxor, men idag är det nästan en självklarhet.
 
 
Visst, jag skulle antagligen reagera om jag såg en man i exempelvis klänning. Fast det skulle faktiskt stanna där. Jag skulle haja till, men mer hade inte hänt. Vad andra väljer att ha på sig är deras ensak. Naturligtvis får man ha åsikter, men man måste inte alltid lufta dessa åsikter. Tycker du att det är onaturligt för en man att gå i trosor? Okej, då är det din åsikt och den ska såklart respekteras. Fast samtidigt ska du respektera att denne man har valt att gå i trosor. Vi har rätt att fatta våra egna val och ska inte behöva utstå spott och spe för vad vi väljer att göra eller inte göra (såvida det inte är fullkomligt omoraliskt, som exempelvis att mörda någon eller liknande).
 
Jag tycker att det var ett otroligt bra experiment och skulle gärna vilja uppmuntra de män som också vill göra så, att göra det. Ensam kan man inte göra allt, men tillsammans kan vi göra något. Ju fler som vågar utmana normerna, desto större chans är det att det faktiskt sker en förändring hos omgivningen. Tänk om mer än hälften av alla män i badhuset hade haft på sig trosor? Då hade det minsann varit ett annat ljud i skällan.


Dagens citat:

"Det finns ingen större börda än att ha för många frestelser."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 3: Mitt stoltaste ögonblick [30 dagar]

Det finns några stolta ögonblick i mitt liv, men det senaste är nog ändå den 9 december 2015 - dagen då jag lyckades med uppkörningen och därmed var klar med körkortet! Efter så mycket jobb och slit, efter så mycket misströstan och ett misslyckande på den första uppkörningen - kunde jag vara annat än glad och stolt?
 
 
Att ta körkort är ingen dans på rosor. Man kan gå och tänka "Hur svårt kan det egentligen vara?", men i sanningens namn kan det faktiskt vara riktigt knepigt. I alla fall var det så för mig. Det är så mycket man ska komma ihåg och tänka på. Så mycket ansvar. När man befinner sig ute på vägarna och kör, är det inte bara sig själv man har ansvar över, utan även medtrafikanterna. Om jag råkar komma över på fel sida av vägen kan jag riskera både mitt liv (och eventuella passagerare i bilen) och personens/personernas liv i den mötande bilen. Bara för att ta något exempel. Den vetskapen gjorde mig livrädd i början och kanske var det den rädslan som bidrog till att hela resan var lite kämpig? Man vet aldrig. Men nu spelar det ingen roll. Huvudsaken är att jag kan hantera körningen nu. Det enda som återstår är att jag får in rutin och slipar till min körning.
 
 


Dagens citat:

"Den furste som yvs över sina rikedomar och sin höga status drar olycka över sig."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Svärdets makt (George R.R. Martin)

Svärdets makt är fortsättningen på Kungarnas krig och därmed tredje delen av serien Sagan om is och eld. Med anledning av det finns det risk för att spoilers kan förekomma i inlägget.

 
Uppläsare: Harald Leander
 
"De sju konungarikena är en värld präglad av vild skönhet och mäktig magi. Men också av förräderi, girighet och ärelystnad, där ädlingar och ofrälse, hjältar och skurkar, fria och slavar kämpar för att överleva och finna sitt öde.

Striderna om järntronen är våldsamma och grymma och kriget fortsätter med oförminskad styrka. Nya allianser bildas och gamla upplöses. Vänner blir fiender och rivaler sluter fred. Intriger och ränkspel men också vänskap och kärlek, mod och offervilja underblåser maktkampen. Joffrey av huset Lannister sitter på järntronen i Kungshamn, en ung och bortskämd pojke som regerar över de sju konungarikena med hjälp av sin ärelystna moder. Hans bittraste rival, lord Stannis, är besegrad. Men Robb Stark, som nu har hela Norden under sig, vinner hela tiden nya framgångar i kriget och spelar ett högt spel i kampen mot Joffrey och huset Lannister.

Under tiden färdas Daenerys stormfödd fram över det blodbesudlade och öde landskapet i östern, en drottning i exil med de tre sista drakarna i världen i sin vård. Målmedvetet samlar hon ihop sina styrkor för att inta Kungshamn och en dag bestiga järntronen för gott.

I en svunnen tid inträffade en våldsam klimatförändring. Somrarna varar i decennier men följs av vintrar långa som en livstid. Längst upp i Norden ligger muren av is, ständigt bevakad av brödraskapet som vigt sitt liv åt uppgiften att skydda de sju konungarikena mot den eviga kölden och okända faror. Långt bortom muren lever rövarna, isolerade från människorna och efter sina egna lagar. Tillsammans med en hord mytiska varelser, vålnader och gengångare, vandrar de nu över Frosttändernas gudsförgätna fjällvidder och vidare söderut. Vem kan sia om framtiden när is möter eld?"
 
 
 
 
Om man har sett TV-serien Game of thrones innan man har lyssnat på/läst böckerna, märker man nu fler och fler skillnader.
 
I de tidigare böckerna har det varit en himla massa uppräknande av namn, men i Svärdets makt har det varit ännu värre. Det tråkiga med detta uppräknande är att det förtar en hel del från berättelsen. George R.R. Martin hade säkert kunnat stryka hälften.
 
Bortsett från det tycker jag att berättelsen fortfarande är spännande och att George R.R. Martin för fram berättelsen på ett bra sätt. Jag uppskattar all den humor som han lyckas baka in utan att det för den delen blir för mycket.
 
Om man gillar intriger är detta en bra bokserie att sätta tänderna i. Man får dock se upp med att fästa sig vid karaktärerna. De allra flesta tenderar att dö ...
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Falkenbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Allting avslöjas genom att utsättas för ljuset, och allt som utsätts för ljuset blir ljus."
(Paulus)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Omedvetet beroende

Det var bättre förr. Ja, nu är det sagt och jag står för det. När jag gick på mellanstadiet var det inte tal om att man skulle använda någon miniräknare när man behövde räkna ut saker. Antingen fick man använda huvudet eller papper och penna. Så enkelt var det. På högstadiet däremot började miniräknare-användandet att smyga sig på allt mer eftersom man började räkna lite mer avancerade tal. På gymnasiet klarade man sig inte utan grafräknare. Åtminstone inte jag med den matematiken som jag räknade.
 
Vad har då resultatet blivit?
 
 
 
Jag kommer på mig själv alltför ofta att jag använder miniräknare även vid allra enklaste uträkning. Exempelvis; 2 gånger 16. Jag plockar fram miniräknaren, trycker på "2", "x", "16" och därefter "=". I det ögonblicket brukar jag inse vad jag precis gjort och skämmas. Och blir arg på mig själv. Herregud, alla vet väl att det blir 32?!
 
Hur kunde det gå så här snett? När blev jag så beroende av en miniräknare att jag knappt ens kan räkna ut 1 + 1 i huvudet? Min huvudräkning är så extremt pinsamt dålig att jag inte ens vill tänka på det.
 
Nej, nu får här bli ändring. Nu måste jag börja avvänja mig från miniräknaren. Dags för hjärnan att arbeta på egen hand!


Dagens citat:

"Förlora inte tron på mänskligheten. Om några droppar i havet är smutsiga, så blir inte hela havet smutsigt."
(Mahatma Gandhi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 2: En kroppsdel jag är nöjd med [30 dagar]

Oj ... Hmm .... Jag tror faktiskt att jag redan har berättat om det i ett inlägg, men jag kan faktiskt inte komma på när jag publicerade det inlägget. Hur som helst, nu gäller det en kroppsdel som jag är nöjd med nu.
 
Den kroppsdel som jag är mest nöjd med för tillfället är faktiskt min midja (vilket jag tror var den kroppsdel som jag var nöjd med sist också?). Jag tycker att det är fint när midjan är tydligt markerad och det är faktiskt min, även om jag vissa dagar tycker att den syns mindre. Jag vet dock inte om den alltid har varit markerad. När jag tänker efter tror jag faktiskt inte det. Det blev den nog i samband med min hastiga viktnedgång på universitetet hösten 2008.
 
Kanske syns det inte så bra på den här fem år gamla bilden, men du får i alla fall en hint om vad jag menar.
 
 
Egentligen borde det inte ha varit så svårt för mig att fundera ut en kroppsdel som jag är nöjd med. Jag borde egentligen ha haft svårt att välja en kroppsdel. I sanningens namn borde jag vara nöjd med alla kroppsdelar! Det finns ingen anledning för mig att inte vara det. Min kropp fungerar som den ska och jag kan ta mig ur sängen varje dag. Vad finns det att inte tycka om med en sådan kropp? Mitt mål är att nästa gång jag besvarar den här frågan, ska jag ha svårt att välja att bara nämna en kroppsdel. :-)


Dagens citat:

"Yvs aldrig över främmande företräden. Om din häst yvdes och sade: ”Jag är vacker!” så vore det ju ännu förlåtligt; – men om du säger: ”Jag har en vacker häst!” så gör då åtminstone klart för dig, att det är över hästens förträfflighet du yves."
(Epiktetos)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Spill (Sigrid Combüchen)

"En författare får ett brev från en av sina läsare, Hedwig Langmark, som känt igen sig i ett beskrivet foto i en av författarens böcker. Genom brevväxlingen och författarens egna efterforskningar växer en berättelse om Heddas liv som ung. Men mellan författaren och den gamla Hedda uppstår en dragkamp om hur och varför hennes liv blev som det blev."
 
 
 
Sigrid Combüchen har skrivit sin roman Spill i huvudsak i tre delar; brev från Hedwig Langmark, författaren Sigrids egna upplevelser samt berättelsen om Hedwig. Dessa delar har hon sedan blandat till en enda salig röra och får berättelsen på så vis att kännas både spretig och förvirrande, eftersom Sigrid Combüchen inte heller verkar följa någon tidslinje utan hoppar hit och dit i tiden.
 
De mest välskrivna delarna var berättelsen om Hedwig. Dessa var poetiskt och målande skrivna, fast dessvärre var de också ganska förvirrande på sina håll, då Sigrid Combüchen försökte sig på tillbakablickar ur Hedwigs synvinkel. Detta kan i och för sig fungera, fast dessa tillbakablickar var så pass långa att man delvis glömde bort att det endast var tillbakablickar. Då kan du kanske förstå den förvirring som uppstod när hon väl lämnade tillbakablicken och fortsatte. Inte blev det heller bättre av att hon hade flera tillbakablickar i samma kapitel, ganska nära varandra.
 
Jag tror att romanen hade tjänat på att tydligt vara uppdelad i tre delar, där varje del utgjordes av ett berättarsätt; breven från Hedwig Langmark, berättelsen om Hedwig samt författaren Sigrids egna ord och upplevelser. Då hade berättelsen förhoppningsvis inte känts lika spretig.
 
Det här exemplaret har jag köpt.


Dagens citat:

"Att förlita sig på tid för att lösa våra problem är självbedrägeri."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bara ett skal

Då var det dags igen. Man känner hur det kommer krypande och man försöker panikslaget att ruska av sig det. Man vet att man inte kan. Inte egentligen. Paniken växer sig starkare i takt med att det där som kommer krypande intar mer och mer av ens kropp. Intar mer och mer av ens tankar. Redan nu är man förlorad. Det vet man.
 
Med ens rinner all ork och lust att göra något av en. Man blir tom. Det är endast ett skal som finns kvar. Oron fortsätter att sticka i det som nyss var en kropp. Samtidigt fylls man av insikten att det inte spelar någon roll vad man gör. Allt kommer ändå vara fel. Lönlöst. Värdelöst.
 
 
Fast än finns det lite hopp kvar i skalet. Panikslaget försöker detta hopp att rädda en. Det får inte sluta så här. Man kan lyckas ta sig till ytan igen. Bara man kämpar. Bara man försöker.
 
Kämpa? Försöka? Jo, kanske. Men man orkar inte göra det. Helst skulle man bara vilja gå och lägga sig i ett hörn och ligga där tills vidare. Kanske aldrig vakna mer?
 
Så får man inte tänka! Man måste fortsätta kämpa.
 
Tankarna snurrar allt snabbare och häftigare runt i huvudet. Man känner sig yr. Suckande lägger man sina händer runt huvudet och placerar huvudet mellan sina knän. Då tillåter man sig att gråta.


Dagens citat:

"Våra tvivel är förrädare som gör att vi förlorar det goda vi ofta skulle kunna vinna."
(William Shakespeare)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 1: Fem saker om mig [30 dagar]

Här har jag skrivit en annan kortfattad sammanfattning om mig.
 
1. När jag var yngre hade jag en form av fotografiskt minne som gjorde att jag hade lite lättare vid prov i skolan, eftersom jag kunde se sidorna i skolböckerna framför mig. Efter en händelse på högstadiet försämrades dock mitt minne ganska mycket och idag har jag tyvärr rätt dåligt minne. Fast jag ska försöka att träna upp det igen. Jag ska bara ta mig tid att göra det. Det är nämligen en positiv sida med hjärnan - man kan anpassa den ganska mycket.
 
2. Jag blev zumba- och träningsfrälst i januari 2015 och jag är själv förvånad över hur kul jag tycker att det är att träna. Jag har väldigt svårt för att inte träna och kämpade med en del ångest när jag första veckan i februari bestämde mig för att hoppa över zumban för att försöka bli helt frisk.
 
 
3. Jag har alltid älskat att skriva och redan innan jag ens kunde läsa, brukade jag sitta och bläddra i min systers böcker och hitta på mina egna berättelser. Intresset för skrivande delar jag med min vän Hanan och därför bestämde vi oss för att skriva en roman som projektarbete under vårt sista gymnasieår. Ämnet var självmord bland unga och utöver romanskrivandet, skrev vi även en faktarapport. Detta arbete gav oss högsta betyg. Boken finns att köpa av mig, om någon är intresserad.
 
4. Trots min blyghet tycker jag om att lära känna andra människor! :-) Jag behöver dock jobba bort de obehagskänslor som jag får av att vistas i större grupper. Sedan depressionen slog sina klor om mig, har jag haft väldigt svårt för sådana situationer och det händer att jag får panikångest (vilket hände under mitt Stockholmsbesök i december förra året).
 
5. Jag är INTE någon morgonmänniska. Jag avskyr tidiga morgnar och är därför väldigt trött varje morgon, oavsett hur många timmar jag får sova. Förr kunde jag sova halva förmiddagen, men nu har jag lyckats vänja mig vid att gå upp vid niotiden när jag är ledig. Det känns som en lagom tid att gå upp. Allt annat är för tidigt.


Dagens citat:

"Mognad, också detta: lekens ljusa lugn i ögonblicket, i barnets självklara samhörighet med kamraterna."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Mitt hem är mitt hem

Nu var det ett tag sedan man hörde om upprörda personer som klagade på att det finns personer som har mage att gå runt nakna i sina hem. Ett tag kändes det som att dessa berättelser fanns överallt.  Emellanåt gick det så långt att dessa kränkta personer polisanmälde den nakne och om jag inte minns helt fel gick väl en och annan historia hela vägen till domstol?
 
Vad jag dock inte riktigt kan begripa är varför man blir upprörd? Visst, jag hade förstått att man hade blivit upprörd om det hade gällt en person som gått runt naken på stan. Men en person i sitt hem? I sitt EGET hem? Jag ställer mig snarare frågan: Vad ger andra rätt att titta in i MITT hem? Bara för att det finns fönster, betyder det inte att det ger andra rätt att titta in i mitt hem.
 
Jag erkänner att det har hänt att jag själv har vridit på huvudet när jag har passerat fönster på bottenvåningen - framförallt under vintern då det är mörkt. Dock får jag genast dåligt samvete och vrider tillbaka huvudet lika snabbt. Deras hem är deras hem. Jag har ingen rätt att titta in där bara för att jag går förbi deras fönster.
 
 
Kanske tänker du nu att man i så fall får skylla sig själv om man inte har dragit för gardinen eller liknande. Det spelar ingen roll. Egentligen ska man inte vara tvungen till det. Ett fönster är ingen öppen inbjudan om att andra får titta in. Så enkelt är det. Fast tyvärr är det inte alla som tänker så och därför brukar jag och älsklingen dra för gardinen i vårt vardagsrum, eftersom det är relativt god insyn i vår lägenhet på grund av att balkongväggarna är av glas och nu under vintern är det relativt många som tittar upp och in i vårt vardagsrum när de går förbi.
 
I ett av de där naken-i-sitt-hem-fallen som gick till domstol, har jag för mig att personen friades, därför att man kunde konstatera att för att ens kunna se in i den där personens hem, var man tvungen att på något sätt anstränga sig. Jag minns inte riktigt hur, men jag minns att det inte var så enkelt som att bara vrida på huvudet och titta in. Det kan jag tycka är fräckt - att det finns personer som anstränger sig för att kunna titta in i någon annans hem. Visst har vi ett relativt öppet samhälle, men var och en har rätt till sitt hem utan att behöva vara rädd för att någon ska se.
 
Om jag vill gå runt naken i min lägenhet ska jag kunna göra det utan att behöva dra för några gardiner. Tyvärr är det inte så enkelt, men det borde vara det. Jag anser inte att man har rätt att titta in i någons hem bara för att det finns ett fönster. Mitt hem är mitt hem. Punkt slut.


Dagens citat:

"De som vet hur man tänker behöver inga lärare."
(Mahatma Gandhi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Kanske ändå inte Hemmets Veckotidning?

UPPDATERING: Jag har varit i kontakt med Hemmets Veckotidning rörande den här kommentaren och fått veta bakgrund m.m. Den informationen har gett mig mer förståelse för just det här fallet. Jag kommer att inom kort skriva ett nytt inlägg om detta.
 
Jag har ju som mål det här året att skriva minst två noveller som jag sedan ska skicka in till Hemmets Veckotidning och hoppas på att de vill köpa. Hittills har jag skrivit en och jag var i färd med att försöka skriva en till, när jag läste den här kommentaren (för att se en printscreen-bild av kommentaren, klicka på miniatyrbilden undertill):

"Lena:
Hej!
Jag ser att många fler har blivit dåligt och nonchalant behandlade av hemmets veckotidning gällande inskickade noveller. Svaren dröjer väldigt länge t om två år!! Kanske längre? samtidigt som man kräver att novellen " ligger på is" och ibland uteblir svar helt!
Jag har också skickat in novell och fick löfte om publicering och väntade följaktligen och fick flera ggr svaret att det får vänta, lite, snart... för att sedan plötsligt få höra att de inte köpt novellen!!?? Urdåligt och ofattbart att man gör så mot sina skribenter och i många fall även läsare! Nonchalant och respektlöst!
Besvikna och frustrerade hälsningar Lena"
 

När man läser det där om att hon först fick löfte om att novellen skulle publiceras, men att hon efter ganska lång tid fick veta att novellen ändå inte köpts, blir jag tveksam till om jag trots allt vill fortsätta att lägga ned min tid på att skriva noveller till tidningen och sedan riskera att bli behandlad på det sättet. Hemmets Veckotidning svarade på hennes kommentar, men då skrev de bara att vi får försöka ha tålamod med att det kan ta tid innan de svarar. De nämnde inget om att de lurat henne - vilket de faktiskt gjorde.
 
 

Innan jag skickade in min novell, läste jag bland kommentarerna för att se ifall några av de frågor som jag hade redan hade besvarats där. Jag hittade en kommentar som hade samma frågor som jag, men där hänvisade de den personen att maila till redaktören för att få svar. Jag gjorde således det, men fick endast till svar att jag skulle läsa på deras novellsida.

...

Det var just det jag hade gjort! Först nu har de gett ytterligare ett svar, men det hade de inte när jag mailade.

Jag får fundera lite till om det kan vara värt att lägga ned mer tid på detta eller om jag helt enkelt ska ge upp? Känner du till någon annan tidning eller liknande som köper in noveller? Jag är tacksam för alla tips!


Dagens citat:

"Sörj inte, allt du förlorar återkommer i en annan form."
(Rumi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ny 30-dagarsutmaning!

Just nu kan man väl inte direkt påstå att jag har idétorka vad gäller blogginlägg, men jag tyckte ändå att en ny 30-dagarsutmaning lät intressant. Därför tänkte jag haka på Fashion by Frejas utmaning (efter att ha fått okej från henne). Vilka ämnen det blir kommer du få se efterhand (om du inte kikar in hos Freja förstås).
 
 
Det positiva med den här sortens utmaningar är att jag får uppslag till inlägg som jag kan skriva och du som läsare får veta ytterligare saker om mig. Som vanligt kommer jag inte att publicera inläggen 30 dagar på raken, utan de kommer att blandas lite med mina andra inlägg.
 
Risken finns att jag redan har skrivit om vissa ämnen, men för min del gör det inget. Det är bara att hoppa över inlägget om du tycker att det blir för tjatigt. ;-)


Dagens citat:

"Vad stort sker, det sker långsamt; inte ens en druva eller ett fikon kommer till stånd på ett ögonblick."
(Epiktetos)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Än finns det chans!

Under mellandagarna kunde jag läsa på Twitter att juryn som utser vilka noveller som ska få vara med i Ordberoende Förlags novellsamling #Älskanoveller – 30 nyanser av saknad, skulle ha fler överläggningar efter årsskiftet. Så jag fortsatte att vänta med spänning. Kommer min novell bli antagen?

Dock började jag tvivla när jag såg att novellsamlingen redan ligger ute på deras hemsida. Jag tyckte att det kändes konstigt att de inte meddelat oss som deltagit om vår novell kommit med eller inte. Fast antagligen blev inte min novell utvald och till skillnad från Ariton Förlag, hade de kanske inte tid att meddela oss som inte kommit med. Lite dålig stil kan man tycka, men det är ju sådant som händer.
 

Fast när jag nu fick deras nyhetsbrev, tändes hoppet återigen;

"I maj släpps #Älskanoveller - 30 nyanser av saknad. Vad byter saknad för dig, för oss alla? Titeln kan förbeställas i webbshoppen (se nedan). Urvalet inför vilka som kommer att medverka i den är inte helt klart, juryn har en sista överläggning kvar innan alla vinnare kommer att meddelas. För dig som skickat in ett bidrag - håll ut!"

Det ska bli spännande att se när överläggningarna är klara. Jag håller dig uppdaterad.


Dagens citat:

"Det är viktigt för vår hälsa och våra liv att vi har roligt och njuter av livet. Gör något varje dag som får ditt hjärta att sjunga."
(Marcia Wieder, författare)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Varm choklad utan vitt socker

Varm choklad. Åh, det vattnas i munnen på mig bara jag tänker på det! Jag älskar varm choklad, men har inte druckit det särskilt ofta sedan jag återigen blev laktoskänslig. Dock var jag inte sen med att prova det här receptet på sockerfri varm choklad så snart jag såg det.
 
 
 
Så himla gott! Fast första gången fick jag hjärnsläpp och hade i dubbel mängd kakao (?!). Dock tyckte älsklingen att det smakade gott ändå. Jag var inte lika förtjust i den starka smaken, men smaken är ju som baken! Jag tycker i alla fall att det är bra att det finns sockerfria alternativ som man kan testa. Vitt socker är ju ett gift och därför försöker vi minska på vårt sockerintag så mycket som möjligt.


Dagens citat:

"Att gå omkring och känna hat eller bitterhet över någon eller något, är detsamma som att låta det som du avskyr få bo helt gratis i ditt huvud."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tänket kring att "följa" någon

Jag skaffade mitt Twitterkonto 2013, men det är först under det senaste året som jag har blivit lite mer aktiv. Dock "retweetar" jag mer än skriver egna inlägg, tyvärr. Tiden räcker helt enkelt inte till att vara aktiv och skriva egna inlägg. Men när jag väl gör det handlar dessa främst om mitt eget skrivande och jag skriver enbart på svenska. Tanken har varit att försöka nå ut med mitt skrivande, men just den biten är lite klurig.
 
Hur som helst, med anledning av ovanstående, blev jag lite förvånad när jag fick det här mailet från Twitter:
 
 
 
Åh, en ny följare! Vad roligt! Tänk att det finns någon som vill följa mig!
 
 
 
Ehm ... Va?!
 
En amerikansk sångare m.m. som vill följa lilla (svenska) mig? Hmm ... Jag har redan kommit fram till olika förslag på hur detta har kunnat gå till. Med jämna mellanrum får man mail från Twitter med förslag på vilka de tycker man borde följa, utifrån vilka man redan följer. Min egen "Följer"-lista består främst av förlag, författare och juridiska konton och då får jag förslag på andra konton som följs av de jag följer. Utöver de jag nämnde ovan följer jag också - föga förvånande - Josh Groban och Michael Bolton. Kanske är det därifrån denna amerikan sett att jag finns och kanske brukar han följa alla de konton som Twitter föreslår? Ingen aning.
 
Ett annat alternativ är att han fått syn på mitt konto enligt ovan och börjat följa mig i hopp om att jag ska börja följa honom. Om ett tag kommer han sannolikt att avfölja mig, men då har han i alla fall gjort lite reklam för sig så att säga. Just detta har hänt mig några gånger (eller, det är i varje fall vad jag tror är anledningen till att vissa utländska konton avföljer mig en kort tid efter att de börjat följa mig).
 
Dock förstår jag inte grejen med att göra så? Jag själv följer endast sådana konton som jag tycker är intressanta och som jag får ut något av. Det ger mig ingen glädje att någon följer mig bara för att jag följer den personen. Jag vill att den som följer mig ska göra det därför att personen tycker att det jag skriver är intressant m.m. Därför spelar det ingen roll om jag har 0 eller 100 följare. Varför försöka ha så många följare som möjligt om följarna inte är intresserade av det jag skriver? Jag förstår faktiskt inte vitsen med det.
 
Jag tror inte att Branden James har särskilt stort nöje av mitt Twitterflöde, med tanke på att alla mina egna inlägg är enbart på svenska och det är inte så ofta jag retweetar engelska inlägg. Fast jag har naturligtvis haft fel förr.
 
Uppdatering: Branden James har, som jag förutspådde, avföljt mig. 


Dagens citat:

"Tänk om dessa tankar som tynger ner oss inte är verklighet."
(Tomas Lydahl)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Våga drömma

I sin bok Självkänsla nu! föreslår Mia Törnblom att man ska göra en lista med de drömmar man har. Sedan ska man gå tillbaka till denna lista med jämna mellanrum för att se vilka drömmar man har lyckats uppfylla och om man eventuellt har några nya.
 
 
Efter att jag såg filmen A walk to remember första gången gjorde jag en sådan lista med jämna mellanrum, fast dessa listor glömdes bort efter ett tag. Hur som helst, jag satte mig ned nyligen och funderade igenom mina drömmar noga och gjorde en ny lista med de drömmar som jag har för tillfället. Eftersom det är tämligen privata drömmar kommer jag inte att skriva dem här. Vad jag däremot kan säga är att när listan väl var klar, kändes det som en lättnad att ha fått det nedskrivet. Att se vad jag innerst inne önskar och vill.
 
Kanske kommer jag lyckas nå dem, kanske inte. Fast vet du vad? Det spelar ingen roll. Man ska våga drömma - oavsett hur höga och eventuellt svårnådda de är. Vad som återstår sedan är att göra vad man kan för att uppnå dem. Så länge man gör sitt bästa är det tillräckligt. Så länge man har tillräckligt mycket vilja och motivation, kan man klara i princip vad som helst. Man är sin egen största fiende.


Dagens citat:

"Vad har du haft mest värde av i ditt liv, när har du vuxit och lärt dig som mest, när har du blivit klokare, när har du lärt dig tålamod, förståelse, jämnmod och förlåtelse – i medvind eller i motvind?"
(Ajahn Chah)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dimitris dans (Dag Öhrlund)

Uppläsare: Stefan Sauk
 
"En kniv mot halsen, en taxifärd med Dimitri, brända åkrar och torr röd jord. Det finns historier som måste berättas och en tanke bakom allt. Någon gång måste man lämna det gamla bakom sig."
 
 
Efter att ha lyssnat på En kväll på krogen, hade jag förväntningar på Dimitris dans. Tyvärr blev jag en aning besviken. Till skillnad från En kväll på krogen, var Dimitris dans förvirrande och saknade det driv som den förstnämnda novellen hade. Jag hoppas att jag inte upplever Dag Öhrlunds andra böcker på samma sätt. Jag ser nämligen fram emot att ta tag i dem när tillfälle ges.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Storytel.


Dagens citat:

"Låt tystnaden föra dig till kärnan i ditt liv."
(Rumi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bokliga nyårslöften?

Bokbloggsjerka: Har du avgett några nyårslöften när det gäller läsning, böcker, författare etc.?
 
Jag vill inte direkt kalla det för nyårslöften utan snarare mål, fast jag antar att det egentligen är samma sak? Hur som helst, mitt mål under året är att antalet olästa böcker ska minska och eftersom jag lyckades läsa 14 böcker från hyllan under 2015, ska jag 2016 försöka mig på att läsa 15 böcker. Till min hjälp har jag en läsplanering för varje bok som går ut på att jag ska läsa ett visst antal sidor, beroende på hur många dagar som jag i förväg bestämt att det får ta.
 
 
 
Sedan har jag några mål för mitt skrivande som jag har preciserat på min skrivblogg. Fast utöver det har jag inga andra mål i "litteraturväg".
 
Hur ser det ut för dig?


Dagens citat:

"Tidigare levde du i tiden och gjorde korta besök i nuet. Försök i stället att leva i nuet och göra korta besök i det förflutna och framtiden när det behövs för att hantera de praktiska aspekterna av ditt liv."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dansande fågel

Jag hittade ganska nyligen en video där en kakadua dansar till några Michael Jackson-låtar. Så himla skön fågel! När jag ser videon tänker jag direkt på min lille Jocke. Han brukade också "dansa" så där (i alla fall nicka med huvudet), fast dock inte i takt till musik. Däremot räckte det att jag trummade i luften med mitt finger för att han skulle börja nicka sådär som kakaduan gör. Nu vet jag inte hur det är med andra fåglar, men för en undulat är det där nickandet en del av deras parningsdans. Det är åtminstone vad jag har läst. Därför undrar jag vad Jocke egentligen tänkte när jag fick honom att nicka så där i takt med mitt finger. Haha!
 


Dagens citat:

"Att vara fri, att kunna stå upp och lämna allt – utan att se sig tillbaka. Att säga ja."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Mindfulness? Tja, varför inte!

Eftersom jag ligger ganska långt back med olästa blogginlägg på Bloglovin (närmare 300 st ...), var det först nyligen som jag såg Bodypalace:s inlägg om en behandlingsstudie för att minska missnöje med sin kropp. Du hittar Bodypalace:s inlägg här.
 
 
Även om jag inte är lika missnöjd med min kropp nu (delvis tack vare älsklingen och Bodypalace), är jag ändå inte helt nöjd. Därför tänkte jag att det inte kunde skada att anmäla sig och gjorde det (genom att maila till mindfuluppsala@gmail.com). Därefter fick jag fylla i en enkät, men dessvärre lyckades jag inte kvalificera mig till studien. Det kändes lite trist, men jag ska se om jag inte kan försöka mig på mindfulness på egen hand.
 
Om du själv känner att den här studien kan vara något för dig, tycker jag att du inte ska tveka att anmäla dig. :-) Alla borde kunna vara nöjda med sina kroppar och därför uppskattar jag sådana här studier/behandlingar som syftar till att få oss att vara nöjda. Det finns trots allt ingen anledning att vi ska gå och må dåligt!


Dagens citat:

"Varje slut skapar en ny början."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!