Dag 1: Fem saker om mig [30 dagar]

Här har jag skrivit en annan kortfattad sammanfattning om mig.
 
1. När jag var yngre hade jag en form av fotografiskt minne som gjorde att jag hade lite lättare vid prov i skolan, eftersom jag kunde se sidorna i skolböckerna framför mig. Efter en händelse på högstadiet försämrades dock mitt minne ganska mycket och idag har jag tyvärr rätt dåligt minne. Fast jag ska försöka att träna upp det igen. Jag ska bara ta mig tid att göra det. Det är nämligen en positiv sida med hjärnan - man kan anpassa den ganska mycket.
 
2. Jag blev zumba- och träningsfrälst i januari 2015 och jag är själv förvånad över hur kul jag tycker att det är att träna. Jag har väldigt svårt för att inte träna och kämpade med en del ångest när jag första veckan i februari bestämde mig för att hoppa över zumban för att försöka bli helt frisk.
 
 
3. Jag har alltid älskat att skriva och redan innan jag ens kunde läsa, brukade jag sitta och bläddra i min systers böcker och hitta på mina egna berättelser. Intresset för skrivande delar jag med min vän Hanan och därför bestämde vi oss för att skriva en roman som projektarbete under vårt sista gymnasieår. Ämnet var självmord bland unga och utöver romanskrivandet, skrev vi även en faktarapport. Detta arbete gav oss högsta betyg. Boken finns att köpa av mig, om någon är intresserad.
 
4. Trots min blyghet tycker jag om att lära känna andra människor! :-) Jag behöver dock jobba bort de obehagskänslor som jag får av att vistas i större grupper. Sedan depressionen slog sina klor om mig, har jag haft väldigt svårt för sådana situationer och det händer att jag får panikångest (vilket hände under mitt Stockholmsbesök i december förra året).
 
5. Jag är INTE någon morgonmänniska. Jag avskyr tidiga morgnar och är därför väldigt trött varje morgon, oavsett hur många timmar jag får sova. Förr kunde jag sova halva förmiddagen, men nu har jag lyckats vänja mig vid att gå upp vid niotiden när jag är ledig. Det känns som en lagom tid att gå upp. Allt annat är för tidigt.


Dagens citat:

"Mognad, också detta: lekens ljusa lugn i ögonblicket, i barnets självklara samhörighet med kamraterna."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie