Ofattbar inskränkthet!

Jag beundrar Bodypalace och det arbete som killen bakom sidan gör. Bodypalace och alla modiga människor där ute som vågat skicka in bilder på sig själva har hjälpt mig genom åren med synen på min egen kropp. Det känns som att det faktiskt börjar ske en förändring i samhället (eller är det bara jag som inbillar mig?). Se bara på Barbie-dockan som nu ska göras om!
 
Fast än tycks vi inte ha kommit tillräckligt långt, med tanke på hur Bodypalace:s grundare blev behandlad i badhuset när han bestämde sig för att - som ett experiment - ha trosor på sig. Jag blev upprörd av att läsa vilka reaktioner som uppstod bland männen i omklädningsrummet. Seriöst? Har vi verkligen inte kommit längre? Varför ska vi bry oss om vad andra har på sig eller inte har på sig? Om nu kvinnor kan klä sig mer manligt nuförtiden, varför ska inte män också kunna ha på sig vad som är "typiskt kvinnligt"? Från början var det inte naturligt att kvinnor gick i byxor, men idag är det nästan en självklarhet.
 
 
Visst, jag skulle antagligen reagera om jag såg en man i exempelvis klänning. Fast det skulle faktiskt stanna där. Jag skulle haja till, men mer hade inte hänt. Vad andra väljer att ha på sig är deras ensak. Naturligtvis får man ha åsikter, men man måste inte alltid lufta dessa åsikter. Tycker du att det är onaturligt för en man att gå i trosor? Okej, då är det din åsikt och den ska såklart respekteras. Fast samtidigt ska du respektera att denne man har valt att gå i trosor. Vi har rätt att fatta våra egna val och ska inte behöva utstå spott och spe för vad vi väljer att göra eller inte göra (såvida det inte är fullkomligt omoraliskt, som exempelvis att mörda någon eller liknande).
 
Jag tycker att det var ett otroligt bra experiment och skulle gärna vilja uppmuntra de män som också vill göra så, att göra det. Ensam kan man inte göra allt, men tillsammans kan vi göra något. Ju fler som vågar utmana normerna, desto större chans är det att det faktiskt sker en förändring hos omgivningen. Tänk om mer än hälften av alla män i badhuset hade haft på sig trosor? Då hade det minsann varit ett annat ljud i skällan.


Dagens citat:

"Det finns ingen större börda än att ha för många frestelser."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥:

Jag håller med dig! Alla får klä sig som de vill och han och hans blogg är jättebra!

Svar: Ja, jag har troget följt den bloggen i flera år. :-) Väldigt bra initiativ!
Jessica