Våga drömma

I sin bok Självkänsla nu! föreslår Mia Törnblom att man ska göra en lista med de drömmar man har. Sedan ska man gå tillbaka till denna lista med jämna mellanrum för att se vilka drömmar man har lyckats uppfylla och om man eventuellt har några nya.
 
 
Efter att jag såg filmen A walk to remember första gången gjorde jag en sådan lista med jämna mellanrum, fast dessa listor glömdes bort efter ett tag. Hur som helst, jag satte mig ned nyligen och funderade igenom mina drömmar noga och gjorde en ny lista med de drömmar som jag har för tillfället. Eftersom det är tämligen privata drömmar kommer jag inte att skriva dem här. Vad jag däremot kan säga är att när listan väl var klar, kändes det som en lättnad att ha fått det nedskrivet. Att se vad jag innerst inne önskar och vill.
 
Kanske kommer jag lyckas nå dem, kanske inte. Fast vet du vad? Det spelar ingen roll. Man ska våga drömma - oavsett hur höga och eventuellt svårnådda de är. Vad som återstår sedan är att göra vad man kan för att uppnå dem. Så länge man gör sitt bästa är det tillräckligt. Så länge man har tillräckligt mycket vilja och motivation, kan man klara i princip vad som helst. Man är sin egen största fiende.


Dagens citat:

"Vad har du haft mest värde av i ditt liv, när har du vuxit och lärt dig som mest, när har du blivit klokare, när har du lärt dig tålamod, förståelse, jämnmod och förlåtelse – i medvind eller i motvind?"
(Ajahn Chah)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie