Sex är ingen statusgrej eller något mätinstrument!

När jag var uppe i Stockholm i slutet av december, halkade jag och mina vänner in i en diskussion om det här med när man "ska" ha sex första gången och kände nu att jag behövde skriva av mig lite om det.
 
Jag minns att det under högstadietiden var sådan press på att man skulle ha sex väldigt tidigt och om man inte hade det, ansåg de andra runtomkring att det var ett bevis på hur oälskad och värdelös man var. De i min klass påpekade gärna detta för mig så ofta de kunde. Enligt dem var jag ju ett levande bevis på det där.
 
 
 
Vilket skämt! Att ha sex - oavsett ålder - är inte något bevis på någonting. Framförallt inte om man är älskad eller inte. Det spelar ingen roll när man har sex första gången, bara man har det av rätt anledning och när man själv vill ha det. Att ha det bara för att andra vill eller förväntar sig det, är ingen bra anledning. Då ligger det ju ett slags tvång bakom.
 
Jag är glad att jag väntade så länge som jag gjorde innan jag hade det första gången. Det blev när jag själv kände mig redo och därför har jag enbart bra minnen ifrån den stunden.
 
 
Låt ingen få dig att göra något du inte själv vill och låt absolut ingen få dig att tro att sex i något enda avseende är ett mätinstrument på hur värdefull eller älskad du är. Det är bara skitsnack! Du är värdefull och vacker oavsett om du har haft sex eller inte. Kom ihåg det!


Dagens citat:

"Något som är skapat med kärlek kan aldrig förstöras."
(Tatiana Tarasova)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Så fint skrivet. Många unga behöver nog läsa detta.

Svar: Tack! Ja, jag kände efter vårt samtal att jag behövde skriva av mig. Om jag har tur kanske någon kan ta till sig det. :-)
Jessica