Det vackra Falkenberg

Jag tycker om att gå på promenad här i Falkenberg. Det är så himla fint här och framförallt på sommaren! Då är det supermysigt att vistas exempelvis på Vallarna. Jag och älsklingen tog oss en promenad där i slutet av maj.
 
 
Precis som varje år hade de släppt ut grisarna och i år var det fullt av "smånassar". De var väldigt nyfikna och söta. Under tiden vi stod där kom en familj, bestående av mamma, pappa, barn och hund. Pappan i familjen betedde sig väldigt respektlöst, för han manade hela tiden hunden att attackera grisarna och uppmuntrade den att skälla etc. Den gjorde det vid något tillfälle och när jag då tittade bak på dem, väste mamman åt pappan. Pappan fattade inte alls vad problemet var. I hans ögon tyckte ju grisarna att det var kul. Hur som helst gick de efter en stund, men jag och älsklingen stod kvar en stund till och fortsatte fotografera. Då kom suggan fram och grymtade irriterat åt oss. Hon trodde väl att vi var som de med hunden och tänkte göra hennes små illa.
 
 
När vi sedan kom bort till fåglarna, stod jag och "pratade" (visslade) med både undulaterna och nymfparakiterna. Jag är egentligen inte så förtjust i just nymfparakiter, eftersom de är ganska elaka av sig. När jag hade prao i en djuraffär när jag gick i nian, djävlades en nymfparakit med mig när jag vid ett tillfälle städade burarna. Helt plötsligt hördes ett högt alarm, vilket gjorde att jag fick panik. Tills jag fick syn på nymfparakiten. Det var den som satt och lät som ett alarm, medan den såg småelakt på mig. Hur som helst, jag tror att jag väckte visst intresse hos fåglarna, men det blev dessvärre inte mer än så.
 
 
 
Det var mysigt att gå omkring där och prata om allt och inget med älsklingen. Om vädret tillåter kommer det definitivt bli fler promenader nu i sommar! Man måste ju passa på. :-)


Dagens citat:

"Varje gång vi väljer säkerhet, stärker vi rädslan."
(Cheri Huber)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie