Organisera böcker?

Bokbloggsfråga: Hur har du organiserat dina bokhyllor? Efter tema, efter ämne, efter format, efter färg, efter författare, eller…
 
Främst är bokhyllorna här hemma (åtminstone bland de lästa böckerna) organiserade efter författare. Jag ställer alltid böcker av samma författare jämte varandra. Näst efter det är böckerna organiserade efter respektive serie och vilken ordning i serien de har. Till sist har jag bestämt mig för att pocketböcker får ligga ovanpå böckerna med hård pärm, bara för att ta mindre plats och för att de inte väger så mycket.
 
 
 
Exempelvis: Alla böcker som Henning Mankell har skrivit står tillsammans och bland dessa böcker står serien om Kurt Wallander tillsammans, i den ordning de skrevs.
 
Jag har funderat på att organisera böckerna ytterligare, utöver vad jag nämnt ovan. Fast jag vet inte. Nu är det visserligen småsvårt att direkt veta vart vilken bok står, fast en del böcker har jag redan koll på och vet exakt vilken hylla jag ska leta på. Kanske borde man sortera efter författarnamn och sätta små etiketter på hyllorna ... Hmm ... Det är i alla fall något att fundera över!
 
Hur är dina böcker/bokhyllor organiserade?


Dagens citat:

"Att vara lycklig betyder inte att allt är perfekt. Det betyder att du har bestämt dig för att se bortom brister."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie