Retorik & Juridik (Mikael Persson)

"Retorik och juridik är den första kompletta framställningen inom området juridisk retorik. Boken har två delar. I den första delen "retorikens grunder" behandlas retorikens centrala begrepp och historik samt förhållandet mellan juridik och retorik.

Bokens andra del behandlar juridisk kommunikation och ger praktiska råd vad gäller bl a sakframställning, förhör och plädering. Boken innehåller talrika exempel, såväl aktuella som klassiska."
 
 
 
I Mikael Perssons Retorik & Juridik går han igenom retorikens grunder på ett lättförståeligt sätt och ger praktiska och tänkvärda råd för juristen som uppträder i domstol.
 
Det var intressant att läsa Mikael Perssons redogörelse, även om jag själv inte talar inför domstol. Fast om jag börjar arbeta på domstol igen och återigen får möjlighet att skriva förslag på domar, kan Mikael Perssons råd komma till användning.
 
Dock tror jag att Retorik & Juridik kan vara användbar även om man inte jobbar med juridik. Retorik är en nyttig kunskap att ha och framförallt om man ägnar sig åt skrivande eller talar inför publik. Och tack vare att Mikael Persson har skrivit på ett så pedagogiskt och lättförståeligt sätt, tror jag inte att det kommer vara några problem att applicera hans råd på andra situationer.
 
Det här exemplaret har jag köpt.


Dagens citat:

"Ett öppet hjärta är ett öppet sinne."
(Dalai lama)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie