Bokrea och bokhandeln

Bokbloggsjerka: Den här veckan vill KajsaLisa veta vad vi tycker och tänker om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internetbokhandeln och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort.
 
Själva bokrean har inte spelat ut sin roll enligt mig. Visserligen handlar jag knappt från bokrean längre, men det beror ju mest på min digra samling böcker här hemma. Så snart jag har lyckats ta mig igenom dessa, kommer jag troligtvis börja fynda igen på bokrean. För om det är en bra bokrea, finns där alltid någon bok som man kanske inte skulle ha hittat annars eller tänkt på. Och så är det ju det här med att böckerna är billiga. På vissa ställen brukar böckerna vara löjligt billiga och då kan man helt enkelt inte motstå att köpa en eller två (om man har någon form av självdisciplin i alla fall).
 
 
 
Bokhandeln däremot är en annan femma. Det tar emot att säga det här, men jag tror att bokhandelns framtid dessvärre ser tämligen dyster ut i och med alla internetbokhandlar. Jag menar, hur många är beredda att ge 200 kr för en bok, när man kanske kan få den för 120 kr? När jag handlar - och då gäller det det allra mesta och inte bara böcker - går jag mycket efter priset. Var kan jag få produkten billigast? Man vill ju oftast försöka spara så mycket som möjligt. Fast det ger mig dåligt samvete, för jag har alltid tyckt att det är otroligt mysigt att gå runt och titta på böcker i en bokhandel. Det inger inte samma känsla att klicka runt i en nätbokhandel. Det skulle smärta mig djupt om de fysiska bokhandlarna måste lägga av med sin försäljning. Jag inser nu att jag måste bli bättre på att stödja de fysiska bokhandlarna, för jag vill ju inte att de ska försvinna!


Dagens citat:

"Förtröstan kommer inte av att alltid ha rätt, utan av att inte vara rädd för att ha fel."
(Peter McIntyre)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie