Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig

Det är tämligen vanligt att jag sitter och tänker att jag ska se till att göra det där eller det där när jag kommer hem från jobbet. Dock är det ganska ofta som det händer att det inte blir så. Trots mina goda avsikter och min bestämdhet under dagen, lyckas jag inte få till det så som jag föreställt mig det i tanken.
 
Jag brukar försöka att inte ge mig skuldkänslor när jag dagen därpå "utvärderar" situationen, utan jag brukar försöka tänka att det kommer en ny dag då jag kan göra ett nytt försök. En dag mer eller mindre spelar väl ingen roll? Tja, på sista tiden har jag börjat inse att det faktiskt finns en risk för att det inte blir någon ny morgondag. Inte för att låta som en riktig pessimist, men om man ser nyktert på det kan ju vad som helst hända. Man kan råka ut för en plötslig olycka, drabbas av en dödlig sjukdom etc. Vill jag verkligen då ångra att jag aldrig gjorde det som jag dagligen gick och tänkte?
 
 
 
Jag måste se till att få till en förändring. Jag måste ta mig i kragen och se till att göra det som jag tänker att jag ska göra. Både för min egen skull, men även för nära och kära. Livet är alldeles för kort och för dyrbart för att slösas bort på ånger och dåligt samvete. Frågan är bara hur man ska gå tillväga.
 
För egen del handlar det oftast om att jag under depressionen utvecklade dåliga vanor eftersom jag varken hade ork eller lust att göra saker och ting. Jag befann mig i detta mörker ganska länge och eftersom jag tyvärr är en vanemänniska, satte sig dessa vanor ganska lätt hos mig. Och eftersom jag är just en vanemänniska, brukar det vara svårt för mig att ändra vanor och rutiner. Men jag tänker mig att jag skulle kunna göra det i små steg. En liten del i taget. Börja att få in en liten vana. När jag fått det, lägger jag till nästa och sedan nästa o.s.v. Till slut borde jag ha fått bort den dåliga vanan och ersatt den med en bra. För mig är det nämligen svårt att plötsligt bryta en vana. Dock tror jag att lösningen för mig som sagt är små steg. En del i taget.


Dagens citat:

"Alltid nånting du gjort fel och nåt hemskt du sagt. Men ingen bryr sig som du gör, ingen människa väger alla orden. Och om nån ändå skulle göra det, låt då den stackaren göra det."
(Tomas Andersson Wij)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie