Det var en kväll i Glommen

Jag och älsklingen har blivit lite av fågelskådare på sista tiden. Fast det ligger något i det som älsklingen brukar säga - att vi egentligen skulle vilja se lite andra djur, men att fåglar är de djur som är lättast att se. Men men. Fåglar kan vara trevliga att se på de också. :-)
 
En kväll stack vi ut till Munkagårdsfloen för att kolla lite. Jag kan inte påstå att det var särskilt mycket liv och rörelse där, men vi fick åtminstone se en sångsvan som stod/satt och sjöng lite emellanåt. Tror att det var den första sångsvan jag någonsin sett. Annars har det nog "bara" varit knölsvan. Efter en stund fick vi höra något fågelläte som vi inte riktigt kände igen. När älsklingen undrade vad det var för något, svarade jag att det säkert bara var Kanadagäss eller något. Det visade sig att det var tranor! Haha, jag är definitivt duktig på det där med att känna igen djur ...
 
 
När vi var klara vid fågeltornet och efter att ha stått och försökt få bild på en gullig blåmes, drog vi vidare mot hamnen i Glommen. Älsklingen sade att det hände att folk såg knubbsälar där ute. Inte för att vi inbillade oss att vi skulle se någon knubbsäl. Vi har liksom aldrig haft turen att se något särskilt djur, trots att vi befunnit oss i områden där man brukar kunna se dem. Fast det hindrade inte oss och vi brummade dit.
 
 
 
Det var så himla mysigt där ute, men dessvärre tycker jag inte att bilderna som jag tog verkligen visar hur pass mysigt det var. Jag stod en lång stod och bara betraktade de små husen och bryggan. Därefter vände jag mig mot solnedgången och tog den här bilden:
 
 
 
Efter att ha mixtrat lite med inställningarna (bland annat ISO), tog jag följande bild:
 
 
 
Jag blev ganska nöjd. :-) Efter det begav vi oss hemåt, men plötsligt såg vi ett gäng människor som stod längs vägkanten och blickade ut över en mindre äng. Vi stannade bilen och såg till slut en rovfågel som flög omkring. Älsklingen försökte ta några bilder med vår nya kamera och när vi sedan kollade i kameran och zoomade in på bilden, såg vi att det var en uggla! När vi kom hem kollade älsklingen upp vad det var för uggla och kunde konstatera att vi sett en jorduggla. Trevligt!


Dagens citat:

"Den enda vägen ut ur lidandets labyrint är genom förlåtelse."
(John Green)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie