Ifrågasatt av en dator

Min chef är ombud i en del vårdnadsmål (eller liknande, som exempelvis barns boende etc.) och om man ska ge in en stämningsansökan till tingsrätten, krävs det att man bifogar personbevis avseende barnen. Det innebär att jag får ringa till Skatteverket och be dem faxa över dessa personbevis. Svårare än så är det inte och har under mina cirka tre år på byrån aldrig varit några problem.
 
Senaste gången som vi skulle ge in en ansökan till tingsrätten (den här gången gällde det ansökan om verkställighet enligt 21 kap föräldrabalken - det vill säga att man begär att tingsrätten "tvingar" ena föräldern att överlämna barnen till den andra föräldern när det är dags för umgängen, om den första föräldern vägrar), gjorde jag som jag alltid gör och ringde Skatteverket. När datorrösten bad mig beskriva mitt ärende, sade jag som alltid "personbevis". Jag har gjort det här så många gånger att jag nästan kan göra det i sömnen.
 
 
 
Fast istället för att tala om för mig att jag då skulle bli kopplad till en handläggare på folkbokföringen, frågade datorrösten - med ett avvaktande tonfall? - vad jag skulle ha personbevisen till.
 
...
 
Jag satt och gapade i några sekunder, för jag har ALDRIG blivit ifrågasatt tidigare. Jag svarade till slut "vårdnadsmål" och då blev datorrösten mycket vänligare och talade om att jag nu skulle bli kopplad till en handläggare på folkbokföringen.
 
Jag visste att det skulle hända! Det är exakt som på film. Tekniken börjar få eget liv. Är väl bara en tidsfråga innan de startar krig mot oss människor. Vänta så får du själv se!


Dagens citat:

"Den som försöker skina skymmer sitt eget ljus."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie