Kungsträdgården och Sergels torg

I samband med Josh Grobans konsert i Stockholm den 5 maj, passade jag, min mamma och syster på att stanna kvar i Stockholm över helgen eftersom varken mamma eller syrran hade besökt Stockholm tidigare. Eller, syrran och hennes sambo hängde förstås med mig och älsklingen 2010 (tror jag det var?) till Gröna Lund, men det var bara raka vägen fram och tillbaka mellan vår lägenhet och Grönan den dagen, så det blev inte särskilt mycket tittande i själva huvudstaden. Men nu passade vi alltså på och jag fick rollen som någon form av reseledare och guide. Problemet var väl bara att jag antagligen inte var någon särskilt bra guide, men jag visade dem åtminstone sådant som jag kände till och hittade till!
 
Vi började med att checka in på vår hotell; Quality Hotel Friends i Solna som låg vid Friends arena och Mall of Scandinavia. Jag är mycket nöjd med all den service vi fick och de som jobbar på hotellet är mycket trevliga. Jag kan definitivt tänka mig att bo där fler gånger.
 
 
 
När det var klart, passade vi på att äta och det blev på Le Crosissant i Mall of Scandinavia. Jag åt där i julas med Hanan och Cherry och tyckte då att de hade väldigt god mat. Maten var lika god den här gången! Haha, när både jag och syrran tog upp våra telefoner för att fotografera maten, skämdes mamma en smula.
 
 
 
När vi var mätta och belåtna, hade vi några timmar över innan det var dags för Josh Grobans konsert. Vi passade då på att först åka till Kungsträdgården för att spana in körsbärsträdsblomningen som Cherry pratat om. Det blev premiäråkning i tunnelbanan för mamma och syrran och det var roligt att se hur pass snabbt de påverkades av den allmänna stress som råder i Stockholm. Vår tunnelbanelinje skulle gå om två minuter när vi höll på att ta oss ned och trots att nästa skulle komma några få minuter senare, tyckte både syrran och min mamma att vi fick skynda oss så vi hann med den som skulle gå om två minuter.
 
Dock blev vi besvikna när vi anlände till Kungsträdgården, då det faktiskt inte var särskilt många träd som hade blommat ordentligt och de som hade det, fanns på andra sidan Eurovision-avspärrningarna. Men jag lyckades få några bilder i alla fall! Tyvärr blev de lite småsuddiga. :-(
 
 
 
När vi var klara där, gick vi ned till Sergels torg och spanade in den besjungna fontänen som Samir och Viktor tjatade om att de ville bada nakna i. Något nakenbad blev det inte för vår del, även om jag försökte få min syster att göra det. Hon vägrade envetet. Hmm ... Tyckte gott att hon hade kunnat "ställa upp för laget", men men. Fontänen fick vi i alla fall se. Jag blev förresten häpen när vi kom ned till Sergels torg, för det visade sig ju att de har byggt om sedan jag sist var där! När hände det? :-o
 
 
 
Därefter fortsatte vi ned mot riksdagshuset och kungliga slottet, men det får jag ta i ett annat inlägg. Fortsättning följer med andra ord!


Dagens citat:

"Vad som än händer, beror det av mig själv att därav skörda det allra största gagn."
(Epiktetos)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie