På toppen av Globen!

Under vår Stockholmsresa lyckades jag ju på fredagskvällen bli sjuk (och hade troligtvis feber) och på lördagen mådde jag inte alls bra. Fast eftersom jag inte ville förstöra något för min mamma och min syster, bet jag ihop och drog ut dem på nya äventyr. Dock skippade jag att ta med mig kameran, så det blev endast mobilbilder den här gången för min del.
 
På fredagskvällen hade vi pratat lite och insett att jag glömt bort att ta med Globen i min planering! Därför tog vi tunnelbanan ut till Globen och gick runt på torget och kikade lite.
 
 
 
Jag har ju tidigare varit inne i Globen (när jag såg Josh Groban första gången), men åkt upp med Sky View hade jag aldrig gjort. Både mamma och syrran var intresserade av att göra det, så vi köpte biljetter och fick vänta en timme innan vi äntligen kunde stiga ombord.
 
 
 
Jag gillar i och för sig inte Stockholm, men jag måste erkänna att det var en häftig upplevelse att se staden ovanifrån! Då insåg man verkligen hur stort det är. Jösses! Om du är i Stockholm någon gång och inte har åkt Sky View, rekommenderar jag dig att göra det! Jag kommer antagligen vilja göra det åtminstone en gång till och då ha med mig systemkameran och kunna ta bättre bilder.
 
 
 
Till skillnad från vad jag trodde, går gondolen inte alls fort och man märker knappt att man åker upp. Så jag som är åksjuk hade inga som helst problem med att åka den.
 
 
 
När vi var klara med Globen, åkte vi tillbaka in till stan och jag visade dem Odenplan, Drottninggatan, platsen där Olof Palme sköts och så Hötorget. Sedan mådde jag rätt dåligt, så vi såg till att äta och tillbringade sedan resten av kvällen på hotellrummet.
 
Tidigt dagen därpå tog vi tåget tillbaka till Malmö (och sedan fick jag skjuts upp till Falkenberg). Eftersom vi då åkte 1 klass (som vid bokningen var ganska mycket billigare än 2 klass), fick vi frukost. När jag senast fått 1 klass-frukost hos SJ var det endast någon liten drickyoghurt, en frukt och en juice. Den här gången fick vi detta:
 
 
 
Kul att SJ har uppgraderat sig! För det här var ju en riktig frukost. SJ kan inte få något annat än tumme upp för detta.


Dagens citat:

"Att hålla kärlet upprätt och fylla det till brädden går inte upp mot att låta bli."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie