Riksdagshuset och slottet

När vi som sagt hade spanat in Sergels torg, begav vi oss vidare nedför Drottninggatan mot slottet och Riksdagshuset. Jag tänkte att det är två ställen som man garanterat bör se om man är i Stockholm.
 
 
 
Det var mycket människor i rörelse, men vi lyckades få till några bilder på båda byggnaderna. Även Musse Pigg sprang omkring, så min mamma fick posera bredvid honom. Inte varje dag som man träffar självaste herr Pigg!
 
 
 
Min mamma var inte särskilt imponerad av slottet och vi nöjde oss bara med att se "baksidan" (tror jag det var). Jag tyckte så synd om vakten som stod utanför, för alla som gick förbi ville ta bilder på honom och med honom. Själv hade jag nog inte orkat med detta dag ut och dag in. Och att dessutom behöva stå där i värmen.
 
 
 
Vi köpte varsin mjukglass efteråt och fortsatte att promenera runt, i och med att vi fortfarande hade ganska lång stund över innan konserten skulle börja. Vi gick bort mot stadshuset och sedan satte vi oss på en bänk i mindre park intill, tills det var dags att ställa sig i kön för att komma in till Stockholm Waterfront.
 
Vad vi pysslade med under dag två kommer i ett annat inlägg. Fortsättning följer!


Dagens citat:

"Vår livsvilja lever endast så länge vi vilja livet utan tanke på om det är vårt."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie