Tabletop Day 2016

För två år sedan skrev jag om det första tillfället som Tabletop day anordnandes i Halmstad. Bakom detta event stod brädspelsbutiken Mantikora. Även förra året var vi där, precis som i år. Den 30 april i år ägnades större delen av dagen åt brädspelande.
 
 
Som vanligt hade Mantikora hyrt ett konferensrum på Hotell Good Morning Halmstad (tidigare Quality Hotel) ute vid Eurostop och precis som de andra två åren anordnades det små tävlingar, såsom quiz och Pretense. Pretense var en tävling som höll på hela dagen och gick ut på följande. När man anlände till konferensrummet, fick man ett guldkort som man skulle hålla hemligt. Dock skulle man under dagen och kvällen försöka sig på att sno så många kort som möjligt av de andra spelarna. På sitt kort stod det nämligen vad som behöves göras för att man skulle få ta någon annans kort.
 
 
 
Jag fick detta roliga kort:
 
 
 
Jaha, hur tusan skulle jag bära mig åt? Eftersom jag inte hade tillräckligt med fantasi, kunde jag inte komma på ett sätt för att så smidigt som möjligt få någon att fotografera mig utan att det verkade misstänkt. Senare, när tävlingen väl var över och pris hade delats ut, berättade en av de andra deltagarna om en annan person som hade haft ett likadant kort som mig och att personen ifråga hade bett någon att fotografera honom och hans fru. Det var smart. Att inte jag tänkte på det? Nåväl, jag lyckades i alla fall behålla mitt kort hela dagen. Älsklingen däremot förlorade sitt när vi lurades till att spela ett spel (Rat-a-tat Cat) med en kille. Spelet går ut på att man har fyra uppochnedvända kort och under spelets gång ska man byta ut sina kort mot nya. Killen som gärna ville spela spelet med oss, var mycket tydlig med att förklara att spelet gick ut på att man skulle ha så låga kort i slutet som möjligt. Vi satte igång och det var ett rätt kul spel. Dock hade killen vi spelade med ett annat mål. På hans Pretense-kort stod det nämligen att han skulle komma sist i ett spel, vilket han också gjorde och eftersom älsklingen vann (hans summa blev sju, medan min egen blev åtta) var det hans kort som killen tog.
 
 
 
Någon vinst blev det inte heller i quizen, men snälla som Mantikora är, fick var och en en fin goodie-bag:
 
 
 
 
Vi spelade även andra spel under dagen och som helhet var det en trevlig dag. Dock blev det lite väl sent för min del (vi körde från Halmstad runt 02.30), vilket innebar att jag satt och nickade till ungefär den sista timmen. Tur att vi inte är borta så sent varje helg!
 
 
 
Jag gillade den här skylten:
 
 
 
 


Dagens citat:

"Tänk om det inte är semestern i sig som får dig att må bra utan att det är lugnet bland dina tankar som får dig att slappna av och njuta."
(Tomas Lydahl)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie