Tokigheter man kan göra

Fröken duktig lider av utmattningssyndrom och genom hennes blogg får vi läsare följa hennes väg tillbaka till ett "normalt" liv. Utifrån det hon beskriver förstår jag att det är en tung kamp och jag avundas henne verkligen inte. Ingen borde behöva drabbas av detta. Men det är starkt av henne att våga berätta om sin situation och det är flera gånger som jag delvis känner igen mig i hennes beskrivningar.
 
Ett inlägg där jag definitivt kunde känna igen mig, var det hon skrev om de tokigheter som man kan hitta på under utmattningssyndrom. Situationerna som hon beskriver i sitt inlägg är tagna från Facebookgruppen för folk med utmattningssyndrom.
 
 
När jag läste inlägget försökte jag komma på vilka egna tokigheter som jag hittat på - för under depressionen har jag verkligen gjort ett och annat knäppt. Tyvärr kan jag bara komma på en sak så här på rak arm och den är inte jätterolig (eller så är det möjligt att du faktiskt tycker det, vad vet jag!).
 
Jag stod och duschade och började tvåla in kroppen. Det gick ganska trögt och duschtvålen ville aldrig börja löddra. Det gjorde att jag tog ännu mer och blev mer sur för att det aldrig blev någon effekt. Då tittade jag på flaskan och insåg att jag stod och tvålade in kroppen med balsam. Tja, då är det inte så underligt att det inte blev särskilt mycket lödder. En annan gång var jag så tankspridd att jag tvättade håret, trots att jag redan gjort det dagen innan och strax innan jag klev in i duschen hade jag sagt åt mig själv att håret inte skulle tvättas.
 
Att jag "skyller på" depressionen är för att jag inte var fullt så tankspridd innan. Efter att depressionen grep tag om mig, har jag blivit fasligt glömsk och oerhört tankspridd. Jag hoppas på att det ska försvinna med tiden, nu när jag har börjat må bättre.
 
Har du själv hittat på något tokigt någon gång? :-)


Dagens citat:

"Så skall världen varje morgon skapas på nytt, förlåten – i dig, av dig."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie