Underliga drömmar

Drömmar brukar inte vara logiska. Genom åren har jag drömt både den ena och den andra konstiga drömmen, som dock känns fullkomligt logiska när man väl drömmer. Vid endast ett tillfälle (om jag minns rätt?) har jag i drömmen insett att det jag drömt har varit ologiskt och måste vara en dröm. Jag har för mig att älsklingen lyckades med detta ganska ofta förr och då kunde han få sig själv att vakna.
 
Även om mina drömmar är ganska ologiska, har jag under de senaste månaderna drömt riktigt skumma drömmar. Jag minns långt ifrån alla och vissa har jag glömt bort så snart jag vaknat och endast lämnats kvar med en känsla av att det varit en riktigt konstig dröm.
 
Min vän Cherry brukar föreslå att det är fullmånen som påverkar mina drömmar och gör så att jag drömmer så där fasligt skumma drömmar. Visst, många gånger då jag drömt en riktigt konstig dröm har det varit fullmåne runt dessa dagar. Ibland har det inte varit någon fullmåne i sikte. Jag vet alltså inte om jag riktigt köper det här med fullmånens påverkan. Tror jag behöver kolla upp det närmare.
 
 
 
Däremot har jag jämt fått höra att det vi drömmer, är hjärnans sätt att bearbeta tankar och känslor som uppstått under dagen. Då kan man fråga sig varför hjärnan väljer att framkalla så pass underliga drömmar? Efter en underlig dröm, brukar jag försöka komma på vad jag tänkte eller kände dagen innan och se om det kan finnas ett samband med den dröm jag nyss haft. Oftast kan jag inte hitta något sådant tydligt samband, men det är kanske inte meningen?
 
En dröm som egentligen inte var så konstig när jag tänkte efter, var en dröm jag hade om min hund som avlivades i februari 2003. I drömmen levde fortfarande hunden och hade inte alls blivit avlivad. Det var bara jag som glömt bort henne under alla dessa år och det var hunden mycket ledsen över. Jag fick enormt dåligt samvete över detta och försökte gottgöra henne så mycket jag kunde. När jag vaknade och hade funderat en stund på drömmens betydelse, insåg jag att den hade att göra med mitt dåliga samvete gentemot den lilla arga här hemma. Hon har nu fyllt fem år och även om dvärgkaniner (hon är en hermelinkanin) brukar bli över tio år gamla, kan man inte undgå det faktum att hon börjat bli till åren och att jag för var dag som går känner att jag inte har gett henne den uppmärksamhet som hon faktiskt förtjänar (vilket jag numer börjat ge henne). Fast det är antagligen den enda dröm som jag kunnat se det logiska i. Alla andra drömmar har bara varit skumma. Bland annat drömde jag någon gång om att jag och min syster - mitt i natten - var på jakt efter en bilaffär som sålde nya bilar ute i det område där vi växte upp. Haha, jag sade ju att mina drömmar är konstiga.
 
Brukar du också drömma konstiga drömmar, eller brukar du kunna relatera dem till dina tankar och upplevelser?


Dagens citat:

"Om du verkligen vill upptäcka, då måste du gräva på ett enda ställe – inom dig."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie