Mörkrädd (Andreas Roman)

Uppläsare: Morgan Alling
 
"David är mörkrädd. På ett sjukligt vis. Sedan barndomen har rädslan för skymning och natt plågat honom. Det tycks som om någon alltid står i ett mörkt hörn och bevakar honom, någon som kommer närmare när rädslan blir som värst. Till slut bestämmer sig David för att möta sin demon. Han går i terapi, och sista steget är enkelt: Han ska bo ensam i en stuga ute i skogen tills han är botad. Men när mörkret faller, så är det något där utanför. Något som drar allt närmare stugan. Som knackar i väggarna, som skymtar i fönstret. Något som kanske vill in."
 
 
 
Andreas Romans berättelse Mörkrädd började spännande, men så snart man fått förklarat för sig varför saker och ting är som de är tappar den fart och lika snabbt dalade mitt intresse. Jag tycker att han gjorde ett tappert försök när han försökte antyda att saker och ting inte är som de tycks vara, fast i mina ögon var det inte mycket till hjälp. Skadan var redan skedd.
 
Utöver detta tycker jag faktiskt att Mörkrädd är en välskriven berättelse. Dock passade inte Morgan Alling riktigt till att läsa den, men det kan knappast läggas Andreas Roman till last. Jag ser fram emot att läsa mer av Andreas Roman och hoppas att hans andra verk faller mig mer i smaken.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Storytel.


Dagens citat:

"Jag kan tro på allt förutsatt att det är otroligt."
(Oscar Wilde)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dag 17: Jag om fem år [30 dagar]

Jag brukar avsky den här typen av frågor som man ibland får på anställningsintervjuer. Hur ska jag kunna veta hur det ser ut för mig om fem år? Realistiskt sett? Givetvis vet jag att det handlar om mina önskningar - hur vill jag att det ska se ut? Men det känns ändå inte riktigt rätt att göra en sådan prognos. Fast jag gör ett försök.
 
 
Om fem år har jag ett jobb som jag trivs med och inte känner ångest inför att gå till. Mitt skrivande har utvecklat sig som så att det ger mig en stadig sidoinkomst och jag har lyckats ge ut åtminstone en roman samt novellsamlingen som jag håller på att skriva. Då har jag också lyckats lägga depressionen helt bakom mig och känner mig därför för det allra mesta nöjd och glad.
 
Ungefär så vill jag att det ska se ut om fem år. Kanske lika bra att sätta igång att jobba på att det ska bli så, eller vad säger du? ;-)


Dagens citat:

"Om vi verkligen älskar oss själva, trots våra brister, då vi kan älska andra trots deras."
(Stephen Richards)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det gäller att uttrycka sig så andra förstår

Ibland är det riktigt underhållande att läsa Bondmorans inlägg! Som exempelvis den där gången då hon behövde vaselin för sitt måleri och fick butikspersonalen att tro att det var annat som hon behövde det till ...
 
Jag vet inte om jag har lyckats med något sådant missförstånd? Inte som jag kan komma på i alla fall. Fast jag och älsklingen är duktiga på att inför varandra säga saker som andra antagligen skulle ha tolkat som något helt annat ... Det tycker jag är lite roligt med intern jargong!
 
 
 
På det stora hela kan jag nog ändå vara ganska dålig på att uttrycka mig helt tydligt när jag pratar med andra. Det är mer regeln än undantag att jag tänker något och sedan får jag för mig att den jag pratar med vet vad jag tänker. Oftast kan älsklingen förstå vad det är jag vill ha sagt eller vad det är jag pratar om, men det blir ju problem om man pratar med någon annan som man kanske inte känner lika väl. Då kan det bli ganska tokigt.
 
Jag tycker hur som helst att det är skönt att jag har personer i min närhet som förstår vad jag menar, trots att jag många gånger uttrycker mig klumpigt eller otydligt. Nackdelen är ju att jag tar för givet att andra utomstående förstår mig lika bra ... Jag får nog helt enkelt försöka tänka på att vara mer tydlig i min kommunikation helt enkelt.


Dagens citat:

"Det är inte vad du har, vem du är, var du är eller vad du gör som avgör om du blir lycklig eller olycklig. Det är vad du tänker på."
(Dale Carnegie)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie