När det plötsligt händer

Bokbloggsjerka: Har du någonsin läst en bok där det har hänt någonting som du inte alls hade väntat dig eller som du absolut inte tyckte om?
 
Ja, både sakerna har faktiskt hänt mig några gånger och när det oväntade händer, då tycker jag att det är en bra bok. När det gäller sådant som jag inte tyckte om, kan det tolkas på två sätt. Tyckte jag inte om det för att det var dåligt skrivet eller tyckte jag inte om det eftersom jag tyckte att det var sorgligt och hellre hade velat ha en gladare händelse? När jag försöker komma på vilka böcker som jag har upplevt dessa situationer i, har jag svårt att komma på exakt vilka böcker. Några minns jag, medan andra har förpassats till halvt glömska.
 
 
 
I den sista boken i Hungerspelen-trilogin (Revolt) händer faktiskt en sak som jag inte hade väntat. Eller, det gör det i och för sig i alla tre böckerna, men den där händelsen i sista boken var både sorglig och oväntad. Det fick mig att faktiskt börja gråta. Även i Allegiant (sista boken i Divergent-trilogin) händer också något oväntat. Dock tyckte jag inte att det var särskilt sorgligt, men det kan bero på att jag är en aning ondskefull ...
 
I Stephen Kings bok Köplust händer en sak som jag inte alls tyckte om och den händelsen fick mig att nästan sluta läsa. Det var så fruktansvärt grymt att jag bara ville gråta (vilket jag i och för sig gjorde också).
 
Jag gillar Niclas Christoffers böcker, men när jag hade läst färdigt Som James Dean fast snyggare kände jag mig faktiskt ganska lurad, även om vändningen i slutet på samma gång var en aning skön eftersom jag tyckte att berättelsen hade börjat bli lite för skruvad. Fast jag förlåter honom som sagt. Han skriver bra och det är viktiga ämnen som han tar upp.
 
Jag vill minnas att det har funnits en bok som jag läste för inte så många år sedan som hade flera vändningar och som jag därför uppskattade. Fast jag kan naturligtvis minnas fel. Får kanske titta igenom mitt arkiv med bokomdömesinlägg och se om jag kan komma fram till vilken bok det var.


Dagens citat:

"När jag misströstar tänker jag på att i alla tider har sanningen och kärleken alltid segrat."
(Mahatma Gandhi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie