Att gå från negativa tankar till positiva

Cecilia Kärvegård menar att det är inte svårare att tänka positiva tankar än negativa - däremot handlar det om vad man är van vid. Så har jag inte riktigt tänkt på saken, men jag måste erkänna att det låter logiskt. Mitt mål ska därför inte längre vara att försöka tänka positivt, utan att ändra mina tankevanor!
 
Ett tips på hur man går till väga, skriver Cecilia om i det här inlägget. Tipset går ut på att man ska skriva upp saker man gjort som fått en att må bra och bli glad och vad man kände när man gjort dessa saker. Ungefär det upplägget hade jag ett tag när det gällde min ångest och jag försökte komma fram till i vilka situationer jag fick ångest och vad som orsakat det. Då skrev jag ned vilken dag det hände, hur jag kände och vad jag gjorde i samband med att ångesten kom (såg jag på TV? Läste jag? Vad tänkte jag för tankar? etc.). På så sätt gjorde det lättare för mig att kartlägga min ångest och det dåliga måendet.
 
Östra stranden i Halmstad.
 
Därför är jag övertygad om att Cecilias tips kommer fungera - bara man tar sig tid. Det är lätt att tro att förändringen kommer på en gång, men man måste vara beredd på att det tar tid och vara beredd på att lägga ned den tiden. Jag ska försöka göra detta till en daglig vana, eller åtminstone försöka göra det så ofta jag kan. Och det spelar ingen roll hur "liten" saken än var - allt som jag gör och som får mig att bli glad och må bra är värda att skrivas upp! Jag måste också komma ihåg att oftare läsa mina listor över vad som gör mig glad och vad jag är tacksam över. Kanske kan tågresan hem från jobbet (som dessvärre är enbart ca 15 minuter) vara ett bra tillfälle att göra det.


Dagens citat:

"Det finns varken dåtid eller framtid. Det finns bara nu. I går var nu när du upplevde det, och i morgon kommer också att vara nu när du upplever det."
(Ramana Maharshi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie